MOL csapat Futball Blog

A Vidi külön öröme: nem kell a világ végére utazniuk

2013.06.26. 11:59 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

gomes-mester.jpgHétfőn elkészítették a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének sorsolását, melyen a Videotonnak a montenegrói Mladoszt Podgorica együttese jutott. Amennyiben a Vidi továbbjut, úgy a folytatásban a szlovák Senica együttesével találkozik. A fehérváriaknak a tavalyi sikeres szereplés ellenére is négy párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy bejusson a 48 csapatot felvonultató csoportkörbe.

A fehérváriak vezetőedzője a portugál José Gomes a sorsolás után a klub honlapján a vidi.hu-n úgy fogalmazott, úgy készülnek a montenegrói csapat ellen, mintha a világ legjobb együttese lenne az ellenfelük.

Ezt megerősítette Szabó Gergő a fehérváriak sajtófőnöke is, aki a csapattal együtt jelenleg az ausztriai edzőtáborban van. Szabó elmondta, a játékosok is a szakvezető véleményét osztják, de annak külön örülnek, hogy a Mladoszt elleni meccsre és továbbjutás esetén a Senica elleni összecsapásra sem kell a „világ végére” utazniuk. Mivel mindkét ellenfél viszonylag közel van, bíznak benne, számos szurkoló elkíséri őket.

A klubnál tisztában vannak vele, még van másfél hetük a felkészülésre, ez idő alatt igyekeznek minél több információt megszerezni a Podgoricáról.

A klub honlapja röviden be is mutatta az ellenfelet, ebből kiderül, hogy FK Mladoszt Titograd néven 1950-ben alakult a montenegrói klub, színük piros-fehér. Az ország függetlenedése után az első és a másodosztályban is szerepelt, előtte a jugoszláv bajnokságban inkább a második és a harmadik vonalban játszott.

Az azonban még kérdéses, hogy kikkel veszi fel a harcot a magyar ezüstérmes. A Videoton játékoskerete egyelőre még alakulóban van, így egyelőre kérdéses Juhász Rolandról jövője is, aki június 30-ig hivatalosan a belga Anderlecht játékosa. José Gomes mindenesetre örülne neki, ha Fehérvárra szerződne, miként az „arab kalandból” visszatért Sándor Györggyel is számol a szakvezető.

A sorsolás mindenesetre nem változtatott az ausztriai edzőtábor programján és a játékosok se jöttek tőle igazán lázba, miként a múlt heti bajnoki sorsolástól sem. Mint a klub sajtósa elmondta, tisztában vannak vele, hogy egyszer mindenkivel játszaniuk kell, így nem is nagyon foglalkoztak a bajnoki programmal.

Annak azért örülnek, hogy ősszel minden rangadót idegenben vívnak, hiszen ez azt jelenti, tavasszal otthon fogadhatják a legnagyobb riválisokat. Ha abból indulunk ki, hogy idén tavasszal a Vidi lett a legeredményesebb klubcsapat, ez a jövőre nézve komoly bizakodásra adhat okot.

(Fotó:vidi.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr345378551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása