MOL csapat Futball Blog

A Vidi karmestere is szót emelt a szép játék védelméért

2013.05.15. 16:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

vidi.hu.jpgKovács Istvánt a Videoton 21 esztendős középpályását sokan az egyik legnagyobb tehetségnek tartják korosztályában. Ez nem is véletlen, hiszen fiatal kora ellenére alapember az egyik legerősebb játékoskerettel rendelkező, külföldi és hazai klasszisok sorát felvonultató Vidiben.

A fehérvári klub mellett az U21-es válogatottnak is meghatározó játékosa, és valószínűleg csak idő kérdése mikor mutatkozik be a felnőtt válogatottban is.

A Vidi-szurkolók egyik legújabb kedvence 2012 elején igazolt jelenlegi egyesületéhez Szombathelyről, ahol a 2011-es évben olyan teljesítményt nyújtott, hogy csak az volt kérdés, melyik tehetősebb egyesület tudja kivásárolni szerződéséből. 

Paulo Sousa együttesében még csak kiegészítő ember volt, de a tavaszra ő lett az együttes elsőszámú irányítója. A fiatal középpályás remekül lát a pályán, jól cselez, remek passzai is vannak és az elmúlt hetekben fontos – és látványos – góljaival is kitűnt.

2011-ben az MLSZ szerint a legjobb 19 év alatti játékos díját nyerte el, 2012-ben az újságírók az év utánpótláskorú játékosának választották. Ezúttal azonban nem csak a futballteljesítménye miatt foglalkozunk a fiatal játékossal. Hanem egy olyan cselekedete miatt, ami szokatlan a mai pénzorientált, profi futballvilágban.

A Videoton játékosa saját Facebook-oldalán kívánt jobbulást Leonardónak, a Ferencváros Győri ETO elleni mérkőzésén megsérülő futballistájának. Mint ismert, a vasárnapi mérkőzésen a győriek cseh csatárának Marek Strestíknek a - durva és szándékos - belépőjének köszönhetően eltörött a brazil játékos szárkapocscsontja.

Kovács pedig azonnal együttérzését és jókívánságát fejezte ki a Fradi középpályásának, ugyanakkor ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a technikás és a futballt játszani akaró játékosokat védjék meg jobban a játékvezetők.

Íme Kokó szó szerinti üzenete:

Nagyszerű játékost veszített el a Ferencváros és a honi labdarúgás, remélhetőleg minél rövidebb időre csak. Mielőbbi jobbulást LEONARDOnak.

Természetesen nem az én kompetenciám eldönteni, de véleményt alkothatok. Szerintem a labdarúgást (ami a nevében is van „labda" nem pedig „emberrúgás") kellene védeni és azokat a kreatív játékosokat, akik ezt a csodálatos játékot próbálják minél élvezetesebb, magasabb szintre emelni. Kérdem én, melyik a rosszabb? Ha más testi épségét veszélyezteted, mozdulatoddal sérülést okozol.

Vagy ha rád ragasztják a szimulálós jelzőt, mellyel az adott szituációban saját magadat véded (mert törvényszerű, ha a levegőben vagy és rúgást kapsz kisebb a valószínűsége a sérülésnek), vagy ha szóvá teszed a sportszerűtlen már-már „utazó" jellegű belépőket... Az esetek többségében sárga-sárga lap, remélem érzékelhető a különbség!

Várunk vissza LEO!

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr575301626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása