MOL csapat Futball Blog

A Vidi idén minden sorozatban jól teljesített

2013.05.13. 12:06 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

nikolics.jpgA Videoton labdarúgócsapata nyert ugyan 2-1-re Győrben a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, de az első meccsen elszenvedett 2-0-s vereség miatt búcsúzott a kupától. Mivel másfél hete a Ligakupa döntőjét is elvesztették a Ferencvárossal szemben, ráadásul a győriek hétvégén megnyerték a bajnokságot, így biztossá vált, hogy a Vidi - ha a Szuperkupát nem számítjuk - trófea nélkül zárja a 2012-13-as szezont.

Trófea nélkül, de nem eredménytelenül. A bajnokságban szinte biztosra vehető a dobogós helyezés és a két hazai kupasorozatban is legalább az elődöntőig jutottak. Emellett egyedüli magyar együttesként remekeltek a nemzetközi porondon is, hiszen hosszú évek után meghatározó szerepet töltöttek be az Európa liga csoportkörében és az utolsó fordulóig esélyük volt a továbbjutásra.

A fehérváriak nemzetközi szereplését már értékeltük, így most a szezon hazai sorozataira térünk ki. A Ligakupában könnyedén hozták a csoportkört, egy vereség és egy döntetlen mellett négy győzelemmel jutottak tovább. Az eredmény mellett számos fiatalt ki tudtak próbálni a sorozatban.

Az egyenes kieséses szakaszban a Debrecen és a Pécs sem jelentett komolyabb akadályt, ugyanakkor a Ferencváros elleni döntőt alaposan elrontották Torghelléék, az elmúlt évek legsúlyosabb vereségébe szaladtak bele a fináléban.

A Magyar Kupában a nemzetközi szereplésnek köszönhetően csak a harmadik körben csatlakoztak be, de a Haladás kiverése nem jelentett komolyabb problémát A folytatásban a Zalaegerszeget 10-3-as összesítéssel verték ki, míg a negyeddöntőn meccs nélkül jutottak túl, ugyanis az azóta megszűnt Vác nem állt ki ellenük

Ezután következett az elődöntő, melyet az első meccsen “rontott el” az együttes, hiszen hazai környezetben 2-0-ra kikaptak a Győrtől. Így a visszavágón hiába játszott remekül és dolgozta le hátrányát – és küzdött a harmadiki, továbbjutást jelentő gólért – a Vidi, egy, az utolsó pillanatban kapott gól szertefoszlatta a fehérvári álmokat.

A bajnokságban szintén eldőlt, hogy a Videoton nem idén bővíti bajnoki aranyérmeinek számát, ám a második hely megtartható. Az NB I-ben a hétvégén választ kaptunk a lényegi kérdésekre, hiszen a Győr azzal, hogy legyőzte a Ferencvárost bajnok lett, igaz ehhez kellett, hogy a Vidi vereséget szenvedjen a jól hajrázó és ziccereit jobban értékesítő DVSC-től. A Videoton előnyben volt Debrecenben, ám a helyzetkihasználással hadilábon állt, igaz a Loki is csak egy picit volt jobb ebben a tekintetben, éppen egy gólnyival. A fehérváriak a vereség ellenére is maradtak a bajnoki tabella második helyén, ugyanis jobb a gólkülönbségük, mint az MTK-nak.

A második hely megtartására jó esélye van a Vidinek, hiszen amíg a fővárosi kék-fehérek a hátralévő fordulóban játszanak többek között a Győrrel és a Ferencvárossal is, addig José Gomes együttesére a hétvégi debreceni mérkőzés után olyan meccsek várnak, melyeket könnyedén behúzhat.

A sokak szerint is legszebb futballt játszó fehérváriaknak ugyanis nem jelenthet komolyabb gondot a Kaposvár vagy a Pécs hazai legyőzése, de a tavasszal kiegyensúlyozottan teljesítő Kecskemét otthonában is esélyesebb a Vidi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr185298093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása