MOL csapat Futball Blog

A Videoton minden évben a nemzetközi szereplésre hajt

2013.03.06. 16:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

garancsi2.JPGA Videoton az elmúlt hét végén - immár harmadik alkalommal - online-chatet szervezett a Facebookon a klub tulajdonosával, Garancsi Istvánnal. Garancsi, miként az elmúlt években mindig, most is igyekezett minden kérdésre válaszolni, de a szakmai kérdéseket – mint tette azt korábban is - kihagyta.

A szurkolók így is megtudhatták, a klub számára a legfontosabb a hitelesség, és mindig ennek szellemében járnak el, éppen ezért az elmúlt 3 évben nem jelent meg náluk olyan hír, amelyet vissza kellett volna vonni, vagy módosítani. Így az igazolásokkal kapcsolatban is csak akkor tesznek hivatalos bejelentést, ha minden fél aláírta. 

A klubvezető szerint, amíg matematikai esélyük van, addig nem mondanak le a bajnoki címről, és ezért mindent meg fognak tenni. A stadion az elkövetkezendő években megújulhat, de az eredményjelzőt a közeljövőben nem újítják fel, de nyáron nagyon sok új pálya fog még épülni Székesfehérváron.

A télen igazolt játékosok mindegyikét kiváló futballistának tartja, míg a csapat keretét tartja olyan erősnek, hogy kis szerencsével akár a triplázás (bajnokság, Magyar Kupa, Ligakupa) is összejöjjön. A klub gazdasági helyzetével kapcsolatban elmondta, stabil a klub anyagi háttere ahhoz, hogy hosszútávra lehessen tervezni az európai kupákra való helytállásra.

Juhász Roland szerződtetésével kapcsolatban elmondta, szerinte nagyon komoly siker a Vidinek, hogy az Anderlechttel tudott üzletelni, vagy korábbi neves, nemzetközi szintű klubokkal. Egyre jobb a respektjük, egyre többen keresik a klubot.

A szurkolókkal kapcsolatban elmondta, szerencsére már „nem csak” a B-közép szurkol, amit jól bizonyít, hogy a nemzetközi meccsek hangulatára, látványára, az UEFA-nál is felfigyeltek. A teljes stadionos élőkép és a szurkolás sokszor példa volt az UEFA Európa Ligás megbeszélésein is.

A klub hosszabb távú célja a folyamatos európai kupa-szereplés, de azt is megtudhatták, hogy Vidi és a Puskás Akadémia szoros együttműködése ellenére az akadémia feljutás esetén vállalná az indulást az első osztályban.

Az új vezetőedzőről José Gomesről elmondta, azért szerződtették, mert jó szakembernek tartja, ugyanakkor nem akarta Paulo Sousával összehasonlítani, mint mondta, két teljesen eltérő személyiségű emberről van szó. Sousa távozásával kapcsolatban elmondta, kissé megviselte, de úgy véli ennek ellenére európai módon oldották meg ezt a helyzetet is. Mint elmondta, minden válás, egy új kapcsolat kezdete is egyben.

A korábbi Sousa-Egervári viszonnyal kapcsolatban megtudhatták, sohasem szólt bele a válogatott munkájába. Tulajdonosként természetesen jó a kapcsolata a szövetségi kapitánnyal, ugyanakkor nem volt szerencsés, hogy ő beleszólt a Vidi összeállításába, hiszen ez a csapat edzőjének dolga eldönteni.

Több szurkoló is megkérdőjelezte a csapat támadójának Torghelle Sándornak a  játéktudását, de a klub első embere megvédte labdarúgóját, ugyanakkor nem értette, miért ilyen negatívak a szurkolók a korábbi válogatott játékossal szemben. 

Úgy véli a korábban eltervezett 3 éves tervnek megfelelően haladnak, és nem csak hogy haladnak, de már be is előztek. Talán ennek is kösz9önhető, még sokáig tervezi a Vidi támogatását.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr835118979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása