MOL csapat Futball Blog

Törökországban gyűjt erőt a tavaszi meneteléshez a Vidi

2013.02.15. 16:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

gomes-mester.jpgA Videoton labdarúgó csapata jelenleg a törökországi Belekben edzőtáborozik. A fehérváriak korábban két hetet töltöttek Spanyolországban, majd hazajöttek, gyorsan továbbjutottak a Magyar Kupában (a ZTE ellen kettős győzelemmel), és ismét elutaztak.

A fehérváriaknál a legjelentősebb változás a kispadon történt, hiszen Paulo Sousát a szintén portugál José Gomes váltotta. A játékoskeretben is komoly mozgás volt, ennek ellenére nem lehet azt mondani, hogy gyengébb lenne a Vidi, mint volt az ősszel.

Elhagyta a klubot többek között a csapatkapitány Sándor György, aki a szaúdi al-Ittihadban folytatja, egyelőre kölcsönbe, de már nem tartozik a fehérváriakhoz a brazil Kaká és honfitársa Renato Neto sem. Előbbi a spanyol Deportivo La Corunában, míg Neto a belga Gentben folytatja.

Ha azokat a játékosokat nem számítjuk, akik kölcsönből kerültek vissza, majd álltak tovább, eddig két jelentős erősítésnek számító labdarúgót igazolt a klub.

A 27 éves salvadori Arturo Alvarez támadó fél évre kölcsönbe került a klubhoz, a nyáron opciós joguk lesz a fehérváriaknak arra, hogy végleg megvásárolják. A ballábas játékos kettős állampolgárságú, korábban szerepelt az Egyesült Államok korosztályos válogatottjaiban, felnőttként azonban El Salvador nemzeti együttesében mutatkozott be, melyben a vidi.hu információi szerint eddig 20 alkalommal szerepelt, és egy gólt szerzett.

A másik komoly erősítés Vítor Gomes lehet, a portugál U21-es válogatott középpályás szintén kölcsönbe került a csapathoz, de Alvarezhez hasonlóan nyáron opciós joguk lesz arra, hogy megvásárolják a portugál futballistát. Gomes a klub honlapja szerint 1987. december 25-én született Portugáliában, a posztját tekintve védekező középpályás. 2008-ban Olaszországba, a Cagliarihoz került kölcsönbe, ott azonban bajnoki mérkőzésen nem lépett pályára.

Szükség is van a játékosokra, hiszen a Vidi a tavasszal még mindhárom hazai sorozatban érdekelt (bajnokság, Magyar Kupa, Ligakupa), és mindenhol az első hely a célkitűzés. A bajnoki rajtig két Magyar Kupa meccse lesz az együttesnek (a Vác ellen) és a Debrecen elleni Ligakupa meccs odavágója.

Márciusban aztán beindul a nagyüzem és mindhárom sorozatban sorra játsszák a meccseket Nikolicsék. Az április lehet a legkeményebb hónapja a tavalyi ezüstérmesnek, hiszen a bajnokságban többek között Diósgyőrbe, Győrbe és a Ferencvároshoz látogatnak.

A szezon júniusban ér véget, a fehérvári vezetők és szurkolók pedig bíznak benne, hogy az együttes olyan helyen végez, hogy jövőre – az ideihez hasonlóan sikeres – nemzetközi kupaszereplésről beszélhessenek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr335081920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása