MOL csapat Futball Blog

Tóth Balázs: Sousa életem egyik legjobb edzője volt

2013.02.10. 14:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Paulo Sousa kép.jpgA Videoton labdarúgócsapata két hetet töltött Spanyolországban, majd február 10-től Törökország felé veszik az irányt, ahol egy hetet töltenek el. Irigyelni nem kell azonban a fehérvári játékosokat, ugyanis ez idő alatt nem pihennek, hanem kőkemény alapozáson vesznek részt a januárban kinevezett új vezetőedző José Gomes vezetésével.

Tóth Balázs a nemrég kinevezett új csapatkapitány már jó pár felkészülésen van túl, ennek ellenére már várja a törökországi utazást.

„Még csak pár hete ismerjük az új edzőt, de az már hamar kiderült, hogy korrekt szakember, a támadófutball híve, és bátran hozzányúl a játékosokhoz. Az eddigiekből kitűnik, bátor focit akar játszatni” – mondta a 32 esztendős középpályás.

Természetesen a támadások mellett a védekezésre is figyelni kell és ennek megszervezése lesz Tóth feladata. Mint elmondta, a támadásvariációk mellett sokat gyakorolták azokat a játékhelyzeteket is, miként lehet minél előbb olyan pozíciót szerezni, amivel a lehető hamarabb megállíthatják az ellenfelet.  

„Szerencsére ugyanazon a vonalon haladunk a labdarúgás terén, mint korábban, a legfontosabb a szervezett játék. A Videotonnál elindultunk egy úton, és attól hogy Paulo Sousa eltávozott tőlünk, a klubvezetésnek ugyanaz maradt a felfogása a futballal kapcsolatban” – mondta a korábbi válogatott játékos.

„Sousa életem egyik legjobb edzője volt, szakmailag és emberként is kiváló volt. Mindenkivel mindent meg tudott beszélni és mindenkivel jó hangot ütött meg, ennek köszönhetően minden játékos elfogadta őt. Ez persze nem csoda, hiszen tűzön-vízen kiállt a játékosokért” – mondta korábbi edzőjéről.

Tóth korábban játszott Belgiumban, Hollandiában és Törökországban is, de mint elmondta, a Vidi számára mindig kedves lesz, hiszen 19 éves korától öt éven át már szerepelt Fehérváron.

„Szeretek ebben a Videotonban játszani, mert ez egy erős Vidi. Sok jó bajnokságban szerepelhettem, de ilyen jelentős eredményt, mint az Európa Liga szereplés, korábban még nem tudtam elérni. Szeretnénk a hazai mezőnyben is nagyot alkotni, amit meglehet nyerni, azt meg akarjuk nyerni. Ha lehet minél hamarabb” – utalt arra, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy idén a Ligakupát, a Magyar Kupát és akár a bajnokságot is begyűjtheti csapatával.

Mint elmondta, a külföldi szerződés már nem foglalkoztatja, hiszen a Vidinél olyan körülmények vannak, hogy már nem akar kimenni. Amikor 2011-ben hazatért, akkor megbeszélte a családjával, hogy a jövőben már csak itthon, természetesen a Videotonban akar szerepelni. Valószínűleg ezt, azóta sem bánta meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr145072522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása