MOL csapat Futball Blog

A Vidi új csillaga szerint minden fejben dől el

2013.02.03. 15:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

zsótér.jpgA Videoton labdarúgócsapata túl van a kéthetes spanyolországi edzőtáboron, melynek során összesen öt meccset játszott. Ezek közül hármat megnyert és egy döntetlen mellett mindössze egy vereséget szenvedett.

Az edzőtábor elején még az sem volt biztos ki vezényli a szakmai munkát, mivel Paulo Sousa váratlanul szerződést bontott, és a felkészülés elején még a korábbi másodedző Joan Carrillo Milan irányított, de a fehérvári vezetők hamar találtak vezetőedzőt José Gomes személyében.

A felnőtt csapattal ez volt az első edzőtáborozása az U17-es válogatottban is alapembernek számító Zsótér Donátnak, aki a klub honlapján a vidi.hu-n számolt be érzéseiről és arról, milyen volt a felnőttek között gólt lőni.

A fiatal tehetség elmondta, nagyon boldog hogy együtt készülhetett a legjobbakkal, úgy érzi egy roppant eredményes és nagyon hasznos edzőtáboron van túl, rengeteget tanult, hiszen kiváló szakemberek és nagyszerű játékosok vették körül.

Az elutazás előtt nem is nagyon bízott benne, hogy a felkészülési mérkőzéseken játéklehetőséget kap, azt hitte, csak együtt készülhet az első csapattal. Ehhez képest hatalmas meglepetés volt számára, hogy az összes előkészületi találkozón pályára lépett.

Ugyanakkor nem szállt el magától, amit jól bizonyít, hogy nem elégedett az egy lőtt góljával, mint elmondta, sokkal több lehetősége volt, a gólszerzésre. Úgy véli, annak ellenére, hogy csak edzőmeccseket játszottak, sokkal gyorsabb volt a játék ritmusa, rengeteg test-test elleni párharc alakult ki, mint egy itthoni Ligakupa meccsen, melyen már szerepelt a felnőttek között.

Noha nem egy díjbirkózó alkat, bátran felvállalta a robusztusabb játékosok ellen is az ütközéseket. „Ha azt nézem, hogy mennyivel magasabb vagy erősebb az ellenfelem, és nincs esélyem ellene, akkor azt az összecsapást semmiképp sem nyerhetem meg. Minden fejben dől el. Ha tudom, hogy képes vagyok megnyerni egy párharcot, és el is hiszem ezt, akkor végül győztesen kerülök ki a küzdelemből” – mondta a játékos a vidi.hu-nak.

Az edzőtábor után sem pihenhet sokat, hiszen hamarosan az U17-es válogatottban lesz jelenése. A legjobbakkal szeretne kijutni az Európa-bajnokságra, ott pedig kiharcolni a világbajnokságon való részvételt.

Bízik benne, hogy az edzőtáborban mutatott formájával meggyőzte a szakmai stábot és tavasszal akár már az NB I-ben is bemutatkozhat. Életfilozófiája is erre épül, hiszen m int mondta, többnyire olyan célokat tűz ki maga elé, amelyekért küzdenie kell. 

(Fotó:hatharom.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr785059643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása