MOL csapat Futball Blog

A Vidi kapusa szerint nem elérhetetlen a bajnoki cím

2012.12.23. 14:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

vidi-edzes.jpgA Videoton labdarúgócsapata felemás őszt tudhat maga mögött, hiszen amíg a nemzetközi porondon bravúros eredményeket ért el, addig a hazai bajnokságban fontos pontokat hullatott el. Sokan úgy vélik, a Vidit remekül összerakta Paulo Sousa vezetőedző, aki mindig az ellenfélhez igazítja csapata taktikáját, többek között ennek is volt köszönhető a Basel és a Sporting itthoni legyőzése az Európa Ligában. De vannak, akik szerint, hiába jó a Vidi, hiányzik a keretéből egy igazi klasszis kapus.

Az első kerethez hárman tartoznak, közülük a montenegrói Mladen Bozsovics volt a leginkább foglalkoztatott az őszi szezonban. A Vidivel bajnoki címet szerző játékos az ősz folyamán 16 bajnokin és 11 Európa Liga meccsen védett, és az augusztusi Szuperkupa sikerben is jelentős szerepe volt.

A szlovák Tomas Tujvelnek mindössze öt meccs, 450 perc jutott a kapuban, ezek közül kétszer védett a Ligakupában és1-1 meccset kapott a bajnokságban valamint az Európa Ligában, de övé volt az ősze egyetlen fehérvári Magyar Kupa meccse is. A harmadik számú Somodi Bencének 4 Ligakupa meccs jutott.

Alejandro Rosalen Lopez nyár óta az első csapat kapusedzője, és a klub hivatalos honlapján a vidi.hu-n értékelte az elmúlt fél évet. A szakember mindennel maximálisan elégedett, úgy véli kiváló körülmények között tud dolgozni.

”Nagyon jó együtt dolgozni a négy kapussal, Bozsoviccsal, Tujvellel, Somodival és Pajoviccsal. Mindannyian nagyon szorgalmasak, valamennyi edzésen a maximumot nyújtják. Úgy gondolom, az elmúlt fél évben mind a négyen tovább fejlődtek, a célunk azonban az, hogy jövőre még tovább fejlődjenek” – mondta Lopez.

A spanyol mester szerint az ősz legjobb mérkőzése a hazai Trabzonspor elleni visszavágó volt, mert ez váltotta ki a legtöbb érzelmet a játékosokból, szurkolókból és személy szerint belőle is. A csapat elsőszámú kapusa Bozsovics is értékelte az őszt, és véleménye szerint elégedettek lehetnek, hiszen bejutottak az Európa Ligába, és ott sok jó mérkőzést játszottak. A montenegrói hálóőr szerint az idei bajnokság sokkal kiegyenlítettebb, mint a tavalyi volt, gyakorlatilag szinte bárki legyőzhet bárkit.

"Ha sikerül hasonlóan jól és eredményesen szerepelnünk, mint idén a tavaszi szezonban, akkor még bármi lehet, függetlenül attól, hogy a legtöbb rangadónkat idegenben fogjuk játszani. Egyet megígérhetek, amíg matematikailag van esélyünk a bajnoki címre, addig harcolni fogunk annak megszerzéséért” – mondta a kapus, akinek egyébként is feledhetetlen marad az ősz, hiszen megszületett első gyermeke.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr264977767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása