MOL csapat Futball Blog

A Vidi tavasszal megint nagyot alkothat

2012.12.13. 09:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

sándorgyuri.jpgA Sporting elleni Európa Liga találkozóval véget ért a Videoton számára is az őszi szezon. A klub utolsó magyar futballcsapatként volt érdekelt az európai porondon, de hiába állt három forduló után továbbjutást érő helyen, sajnos nem sikerült megélnie a tavaszi folytatást. Ennek ellenére a fehérváriak minden dicséretet megérdemelnek.

Paulo Sousa együttese a felkészülési meccsekkel együtt összesen 41 találkozót vívott az őszi szezonban, és az európai szereplés mellett a bajnokságban sem vallott szégyent, de a Magyar Kupában és a Ligakupában is érdekelt még.

A fehérváriak a nemzetközi porondon tizenkét meccset játszottak, ennek felét a selejtezőkben, hatot pedig a főtáblán. A selejtezőket veretlenül vívta meg a csapat és a főtáblára kerüléshez két győzelem (mindkettő a Gent ellen) is elég volt. A másik négy meccs döntetlenre végződött, de a Slovan ellen idegenben szerzett góllal, míg a török Trabzonspor ellen büntetőkkel lépett tovább a csapat. 

A főtáblán két győzelem mellett sajnos négy vereség a mérleg, így összességében négy győzelemmel, négy döntetlennel és ugyanennyi vereséggel zárták a nemzetközi szereplést.

Ugyanakkor, ha az ötödik fordulóban hozzák a hazai Genk elleni találkozót, az a továbbjutást jelentette volna és most minden Vidi szurkoló azon izgulna, vajon kit kapnak kedvenceik a tavaszi folytatásban. Ez volt e sorozatban az egyetlen hazai veresége az együttesnek.

A Videoton volt a harmadik magyar klub, amely elérte a BL vagy az EL csoportkörét. A Ferencváros 1995-ben (BL), és 2004-ben (EL), míg a Debrecen 2009 (BL) és 2010-ben (EL) szerepelt a csoportkörben.

A fehérváriak jól bírták a sorozatterhelést, és többen is állandósítani tudták jó formájukat hiszen a  sportnapilap közönségszavazásán a jobb oldali védők kategóriában Alvaro Brachi, a jobb oldali belső védők kategóriában Marco Caneira, a támadók között Nikolics Nemanja míg a bal oldali belső védők versenyében Paulo Vinícius lett posztja legjobbja.

A Vidi a bajnokságban 12 ponttal van lemaradva a listavezető Győr mögött, de a tavalyi tavaszi menetelést figyelembe véve ez nem ledolgozhatatlan hátrány.

Idén tavasszal ugyanis Sándor Györgyék remekeltek, hiszen 14 meccsükből 12-t megnyertek, mindössze egy döntetlen és egy vereség „csúfítja” szereplésüket. Emellett, figyelemre méltó adat, hogy tavasszal a fehérváriak rúgták a második legtöbb gólt, ellenben ők kapták a legkevesebbet, 14 meccsükön mindössze hetet.

Mivel a tavasszal már nem kell a nemzetközi szereplésre figyelni, így nem elképzelhetetlen, hogy a hazai porondon, akár mindhárom sorozatban (bajnokság, Magyar Kupa, Ligakupa) maradandót alkothat az együttes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr704961163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása