MOL csapat Futball Blog

A Vidi öltözője kórházi teremhez hasonlított

2012.11.15. 15:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

garancsi2.JPGA labdarúgó bajnokság legutóbbi fordulójában a Videoton együttese 2-0-ra nyert ez előző öt fordulóban veretlen Kecskemét ellen. A mérkőzés azonban nem az eredmény, hanem, a kecskemétiek kemény – a Vidi hívei szerint – durva játékáról marad emlékezetes.

Paulo Sousának már az első félidőben kettőt kellett cserélnie, mindkétszer sérülés miatt. A 20. percben a középhátvéd Caneirának kellett elhagynia a pályát (helyette Kaká jött be), majd újabb húsz perc elteltével a bal oldali középpályás Oliveira helyett Haraszti állt be, ez utóbbi szerkezeti átalakítást is jelentett a fehérváriaknál.

Caneira egy összecsapás után fájlalta a derekát, míg Oliveirának az ellenfél védője, a korábbi Vidi-játékos kapott a szemébe. Az eset kapcsán megszólalt Garancsi István a Videoton tulajdonosa, aki a klub honlapján a vidi.hu-n mondta el véleményét az esetről.

A klubvezető elmondta, kettőt kellett aludnia, hogy magához térjen a sokkból. Televízión nézte az összecsapást és döbbenetes élmény volt számára - negatív értelemben - a mérkőzés. A legelszomorítóbbnak azt találta az egészben, hogy mindezt egy olyan tehetséges, fiatal edző csapatától látta, aki pályafutása egy meghatározó részében a Videoton FC mezét viselte.

„Azt hiszem, elérkeztünk egy olyan pillanathoz, amikor fel kell emelnünk a szavunkat, és meg kell szólalnom, mint tulajdonos és játékosokba, sportba befektető személy. Ilyen durva, az ellenfél játékosait megfélemlítő, a cél érdekében minden eszközt bevető csapattal még pályafutásom során nem találkoztam. Az ezt végigasszisztáló bíráskodással szintén nem” – mondta a honlapnak Garancsi.

Véleménye szerint nem lehet megengedni, hogy mások munkáját szándékosan tegyék tönkre magukról megfeledkezett játékosok, és ezt a bírók engedjék a pályán. Úgy véli csak a vakszerencse mentette meg a csapatát a súlyosabb sérülésektől.

„Az öltöző úgy nézett ki, mint egy kórházi terem. Ennyi rúgást, sérülést fél év alatt szed össze a csapat, nem beszélve arról, hogy a meccs alatt a játékosainknak leginkább arra kellett figyelniük, hogy hogyan kerüljék el a még komolyabb sérüléseket. Ha mondjuk az ilyen játékból fakadó sérülés miatt, nem tudunk az Európa Ligában a legerősebb összeállításunkban szerepelni, akkor azaz egész magyar labdarúgás számára veszteséget jelent” – összegzett a klubvezető.

Az elmúlt hetek eseményeiből válogatva kiemelte, számára roppant furcsa, hogy nem szándékos kezezésekért azonnali kiállítások járnak, szándékos, hátulról jövő, alattomos támadásokért pedig semmi, pedig egyértelmű volt több esetben is, hogy a kecskemétiek nem a labdára, hanem a játékosokra utaztak.

A klub az erről szóló összefoglalókat elküldi az MLSZ illetékeseinek, emellett pedig jogi megoldásokat keresnek a hasonló, durva meccsek elkerülésére. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr884908248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása