MOL csapat Futball Blog

Kupasikerekkel hangolt a Vidi az új szezonra

2012.07.29. 11:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

sándorgyuri.jpgA Videoton labdarúgó csapata roppant nagy önbizalommal várhatja a bajnoki rajtot. Sándor Györgyék a felkészülés során két győzelem mellett kétszer döntetleneztek, majd három újabb döntetlennek köszönhetően előbb megnyerték a hazai Szuper Kupát, és kiverték a Slovan Bratislavát az Európa Ligából.

Ilyen előjelek után nem véletlen hogy a szakemberek és a szurkolók is úgy vélik, a bajnoki cím egyik legfőbb várományosa a fehérvári gárda. Egy internetes szavazáson a szurkolók körében egyértelműen a Vidi számít a fő esélyesnek.

Pedig az efféle szavazásoknál általában azok a csapatok szoktak kiemelkedni, amelyeknek több szurkolójuk van, de ezúttal úgy tűnik nem csak a klubhovatartozás döntött. A legtöbben ugyanis a Videoton elsőségét várják, márpedig nem valószínű, hogy a fehérváriak sikeréért szorítanak a legtöbben az országban.

Természetesen, mint az internetes voksolásokból általában, messzemenő következtetést nem érdemes levonni az eredményekből, inkább csak helyzetképet adnak a szurkolók várakozásairól a szezonrajt előtt, de a tavaszi teljesítmény és az előkészületi, illetve az említett tétmeccseken nyújtott teljesítmény alapján nem véletlen a szurkolók bizalma.

A csapatból a nyár folyamán csak Gosztonyi András távozott a meghatározó emberek közül, ugyanakkor visszatért a korábban kölcsönadott Lencse László és Haraszti Zsolt, valamint sikerült végleg megszerezni Filipe Oliveirát  Parma-tól. Rajtuk kívül az MTK-ból Szekeres Adrián és a Feirensétől Stopira érkezett, akik idővel mindketten a csapat meghatározó játékosai lehetnek.

A játékosok önbizalmát növelheti, hogy legutóbb április tizedikén kellett elhagyniuk vesztesen a pályát, akkor az MTK nyert Fehérváron a Magyar Kupa elődöntőjében. Bajnoki meccsen pedig még messzebbre kell visszatekinteni, hiszen március 18-a óta „képtelen” kikapni Paulo Sousa együttese a hazai pontvadászatban.

Nem lebecsülve a hazai csapatok játékerejét, de e bajnoki sorsolás ismeretében ez a sorozat még jó ideig húzható.  Torghelléékre a legkeményebb erőpróba augusztus 2-án és 9-én a Gent elleni Európa Liga találkozókon vár – és esetleges siker után az újabb kupameccsen.

A bajnoki sorozatban a hetedik és a tizenkettedik forduló között lesz a legnehezebb a csapat dolga, hiszen akkor játszanak többek között a Diósgyőr, a Győr, a Ferencváros és a bajnoki címvédő Debrecen gárdájával is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr484684079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása