MOL csapat Futball Blog

Eb-, és vb-győztes szakembertől tanult a Vidi új kapusedzője

2012.07.21. 15:26 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

vidi-kapusedző.pngA Videoton labdarúgócsapata csütörtökön elkezdi szereplését a nemzetközi porondon a Slovan Bratislava ellen. A csapat ezúttal nem alakult át annyira, mint egy éve ilyenkor, az érkezők és távozók aránya jóval kisebb.

Ugyanakkor az edzői stábban jelentős változás történt, az eddigi kapusedző Disztl Péter az újonnan alakult Puskás Akadémia FC kapusedzőjeként Benczés Miklós szakmai stábjának tagja lesz. Helyét a spanyol Alejandro Rosalen Lopez foglalja el, így a jövőben az ő feladata lesz az első csapat kapusainak felkészítése.

A szakember a Vidi honlapján beszélt múltjáról és a klubnál eddig szerzett tapasztalatairól. Kapusként a Valenciában nevelkedett, de a felnőttek között csak a harmadosztályig vitte, igaz pályafutását egy könyöksérülés miatt korán abba kellett hagynia. Profi pályafutása befejezése után azonnal kapusedző lett. Többek között korábbi klubjánál, a Valenciánál is tevékenykedett, kezdetben a gyerekekkel foglalkozott, majd később az U19-es korosztállyal, és az első csapat munkáját segítette.

Itt együtt dolgozhatott José Manuel Ochotorenával, a Valencia kapusedzőjével. Ochotorena mára a spanyol válogatott kapusedzője, így részese a spanyolok világbajnoki és a két Európa-bajnoki diadalának. Lopez elmondta, nem sokat gondolkodott a felkérésen, hiszen Paulo Sousa az egyetlen ember a világon, akinek a hívására minden körülmények között igent mondott volna.

„Ahogy tudom, Paulo régóta figyelemmel követte a munkámat. Nagyon örültem, amikor felhívott. Ez a munka nagy lehetőség a számomra, és azt kell, hogy mondjam, eddig nagyszerű benyomások értek. Ez egy komoly egyesület, a rendelkezésre álló lehetőségek pedig kiválóak” – mondta a klub honlapján Lopez, aki természetesen honfitársát, Iker Casillast tartja a világ jelenlegi legjobb kapusának.

Lopez ugyan nem rég óta tartózkodik hazánkban, de véleménye szerint a Vidi kapusai a legjobbak között vannak Magyarországon. Úgy véli, játék közben egy kapus ne csináljon semmi feleslegeset, viszont amit tesz, azt tegye a legjobb pillanatban. Szeretné, ha kapusai együtt élnének a csapattal és jobban olvasnák a játékot.

A korábbi kapusedző Disztl Péter feladata az újonnan alakult Puskás Akadémia FC kapusedzői teendői mellett a klub új kapusgenerációjának feltérképezése és kinevelése lesz. Jövőbeni kapusaink számára olyan mentort szerettünk volna, aki meghatározó személyiség, és akire példaképként tekinthetnek a fiatalok, így nem is volt kérdés, hogy erre a feladatra ő a legalkalmasabb személy” – mondta az első csapat vezetőedzője Paulo Sousa a Vidi legendájáról. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr484668029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása