MOL csapat Futball Blog

A Videoton lett a tavasz legjobbja

2012.05.29. 13:29 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Véget értek a labdarúgó Borsodi Liga küzdelmei, melyben a Debrecen lett a legjobb, míg a tavalyi bajnok Videoton együttese a második helyen végzett. Az első 15 fordulóban 26 pontot szereztek, ez pedig akkor a negyedik helyre volt elég a tabellán.

Paulo Sousa együttese azonban a bajnokság második felében egészen kiváló sorozatot produkált, hiszen a lejátszott tizenöt mérkőzéséből tizenhármat megnyert, három pontot vert a bajnok Debrecenre, és tizenegyet az ezüstéremért folytatott harcban fő riválisnak számító ETO-ra.

Tavasszal mindössze egy meccset - igaz a legfontosabbat - veszítették el, Sándor Györgyék, a Debrecen elleni hazai találkozót. Ezen kívül csak a Haladás tudott pontot szerezni a fehérváriaktól, a többi meccsüket mind megnyerték. (a bajnok Debrecen 11 győzelem mellett 4 döntetlent játszott.)

A tavaszi 31 pont mellé a Vidi játékosai elmondhatják, hogy a bajnokság második felében ők lőtték a legtöbb gólt, és a legkevesebbet kapták. A Siófok elleni 7-0-s győzelem pedig az idei szezon legnagyobb arányú győzelme volt.

A csapat sikere mellé egyéni sikerek is párosultak, hiszen a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének év végi díjkiosztóján a gólkirályi címért vívott versenyben második helyen végzett Nemanja Nikolicsot a harmadik legjobb mezőnyjátékosnak választották, míg Gyurcsó Ádám a második lett a legjobb 21 éven aluliak között.

A Vidi így a következő szezonban az Európa Ligában szerepel, ahol a második körben csatlakozik a küzdelmekhez. A magyar együttes nem lesz kiemelt, így már rögtön az elején egy erős riválisba is belefuthat.

A lehetséges ellenfelek között találjuk ugyanis az Anzsi Mahacskalát vagy éppen a legutóbb a BL-ben menetelő APOEL Nicosiát, a görög PAOK-ot és a cseh Spatrta Praha-t is. De valószínűleg nem lesz egyszerű a továbbjutás a holland Vittesse a szerb Crvena Zvezda a belga Gent vagy az ukrán Metalurg Donyeck ellen sem.

A klub erősítési terveiről ugyan még nem tudni, de valószínűleg továbbra is külföldi játékosokban gondolkodok Paulo Sousa vezetőedző. Mint az Újpest elleni bajnoki után elmondta, elsősorban a jelenlegi játékosokat szeretnék még jobb állapotba, formába hozni, de ha lesz lehetőségünk, akkor természetesen szeretnének erősíteni.

„Ez nem egyszerű dolog, meglátjuk, mit enged a büdzsénk és mire lesz lehetőség a piacon. Nem egyszerű játékosokat Magyarországra csábítani, hiszen nincsenek akkora pénzek a fociban, mint máshol, és nem is annyira vonzó a liga. Ez nem csak a külföldiekre igaz. Próbáltunk külföldön játszó magyarokat is hazacsábítani, győzködtük őket, hogy próbáljanak meg segíteni abban, hogy javítsuk a magyar bajnokságról kialakult képet, de szinte lehetetlen őket hazahozni” – mondta a szakember a sportnapilapnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr794552879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása