MOL csapat Futball Blog

Videoton hétvége: öt meccsen 36 gól

2012.04.23. 16:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata eredményes héten van túl, hiszen a hét közepén megnyerte a Ligakupát (Kecskeméten 3-0-ra legyőzve a hazaiakat), majd a hétvégén idegenben győzte le. és ejtette ki az első osztályból – a Zalaegerszeg együttesét. Ez utóbbi meccs érdekessége, hogy tíz éve a zalaiak az utolsó fordulóban éppen a Vidi ellen ünnepelhették első bajnoki címüket.

Azonban a Vidinél nem csak a felnőttek, hanem az utánpótláscsapatok is kitettek magukért a hétvégén. A második csapat Felcsúton Máté duplájával verte a Győri ETO csapatát. Apró szépséghiba, hogy a Videoton FC Puskás Akadémia U19-es együttese ugyan hazai pályán 3-2-re kikapott az MTK hasonló korú fiataljaitól, ellenben az U 18-asok 6-1-es félidő után 9-1-re verték a Pápa együttesét.

Az U 17-esek az MTK-t szórták meg és a meccs végén még az ellenfél örülhetett, hogy „csak” 5-0-ra kapott ki Mózner János együttesétől. A játéknap szenzációját az U 16-os csapat szolgáltatta, amely magyar pályán ritkán látható show-műsort rendezett, és 18 góllal terhelte meg a Pápaiak kapuját, átlagosan ötpercenként szerezve a gólokat.

A klub honlapjának beszámolója szerint az eredmény azért is fegyelemre méltó, mert az őszi idényben hét góllal terhelték meg Pápán a vendéglátók hálóját, és ezt az eredményt most már az első félidő végére sikerült hozni. Ez azt jelenti, hogy a második játékrészt 11-0-ra nyerte a Vidi. Különösen Makrai Gábor és Bozsó Milán volt elemében, hiszen mindketten 6-6 góllal zárták a meccset.

Az U 16-osok egyébként vezetik a korosztályuk bajnokságát is, jelenleg öt ponttal megelőzve az Illés Akadémia-Haladás U 16-osait. Ez egyébként mindegyik korosztályról elmondható, hiszen a 17 évesek is elsők, hat ponttal megelőzve az MTK-t, míg a legnagyobb különbséggel az U 18-asok vezetnek, az ő előnyük 11 pont a Vasassal szemben. Az U 19-esek pedig – három meccsel többet játszva - a Honvéd korosztályos csapata előtt állnak 3 ponttal.

A fiatalok eredményességét látva valószínűleg Paulo Sousa együttese sem akar lemaradni. Ehhez a hétvégén azt a Ferencvárost kellene legyőzni, amely még a 21. fordulóban, Szombathelyen szenvedett vereséget, azóta egyszer játszottak döntetlent és háromszor nyertek.

A közelmúlt eredményeit figyelembe véve Videoton számít esélyesnek, hiszen ősszel nyert az Üllői úton, a tavalyi bajnokságban tavasszal pedig 5-0-ra ütötte ki a zöld-fehéreket Budapesten. A legutóbbi székesfehérvári összecsapáson, egy kifejezetten jó találkozón 2010-ben 1-1-es döntetlen játszottak a felek. Ugyanakkor nem elhanyagolható körülmény, hogy utoljára 1993 novemberében - Horváth Ferenc mesterhármasával – győzött a Vidi hazai pályán a Fradi ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr864468599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása