MOL csapat Futball Blog

Sándor György: Sokat fejlődtünk az edzőtáborban

2012.02.01. 17:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Véget ért a Videoton spanyolországi edzőtábora. A fehérvári játékosok az elmúlt három hét során öt edzőmeccset játszottak, melyek közül kettőt megnyertek, háromszor viszont vesztesen hagyták el a pályát. Ugyanakkor elismerésre méltó módon szerepeltek a 8 csapat részvételével rendezett Impact Kupán, ahol a harmadik helyen végeztek.

A csapat vezetőedzője Paulo Sousa a vidi.hu-nak elmondta, elégedett a csapat által elvégzett munkával, mert mindenki keményen dolgozott, és helyt álltak olyan csapatok ellen is, amelyeket előzetesen mindenki jóval esélyesebbnek tartott.

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szakember szerint egyénileg és kollektíven is sokat fejlődtek. Külön öröm, hogy az új csapattagokat pillanatok alatt befogadták csapattársaik, így nem volt nehéz számukra a beilleszkedés.

Az új játékosokra szükség is lesz, hiszen a csapat két meghatározó játékosa is eligazolt a téli szünetben. A válogatott középpályás Elek Ákos Törökországba, míg a tavalyi szezonban gólkirályi címet szerző és a játékosok által a bajnokság legjobbjának választott brazil André Alves Ciprusra szerződött.

Elégedett volt az edzőtáborral a csapat kapitánya Sándor György is. A játékos a klub honlapján kiemelte, hogy nagyon jó környezetben töltötték az elmúlt heteket, és bár elég hosszú volt ez a három hét, de a szép környezet és a szálloda által nyújtott pihenési lehetőségek feledtették az edzések okozta gyötrelmeket.

A válogatott középpályás szerint sokat fejlődött a csapat, és ez nem csak a játékra értendő, hiszen közösségformáló is volt ez a kis kiruccanás távol Magyarországtól. Sándor szerint nagyon jó ellenfelekkel játszottak és a roppant színvonalas Impact Kupán is helyt álltak.

Úgy véli azok ellen se vallottak szégyent, akik már előrébb tartanak a felkészülésben, egyenrangú ellenfelei voltak mindenkinek. Csak a Dinamo Kijev elleni utolsó 30 perc volt a gyenge, de szerinte nincs annyi gól a két csapat között, mint azt az eredmény mutatja.

A hazaérkezés után pár nap pihenőt kapnak a játékosok, majd folytatódik a munka, de Sándor szerint ez senkinek sem teher. Az edzői stáb sokat foglalkozik minden csapattaggal, és ennek köszönhetően az újak is tudják mi a feladatuk. Elmondta, nyelvi nehézségek nincsenek, mindenki mindenkivel tud kommunikálni magyarul, angolul vagy spanyolul.

A csapatnak komoly céljai vannak, és azért is dolgoznak, hogy ezeket megvalósíthassák. Tisztában vannak vele, ha ez sikerül, a nemzetközi porondra kijutva a mostani ellenfelekhez hasonló vetélytársakkal találkozhatnak. Személyes célként a minél eredményesebb szezont szeretne a Videotonnal, melyben szeretne minél többet, és minél eredményesebben játszani. 

(Fotó: vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr104044018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása