MOL csapat Futball Blog

Paulo Sousa magyarul köszöntötte játékosát

2012.01.27. 15:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata két hete a spanyolországi Marbellán edzőtáborozik. A csapat a felkészülés során több edzőmeccset is játszik. A litván bajnok FK Ekranas elleni magabiztos győzelem után az ukrán Dinamo Kijevtől ugyan kikaptak, de szombaton este egy újabb bajnok, a kínai Evergrande FC ellen lesz lehetőségük a javításra.

A játékosok egyöntetű véleménye, hogy szakmailag megfelelő alapokat kapnak a tavaszi folytatáshoz, hogy sikerrel szálljanak harcba a bajnoki címért, ami számukra a címvédést jelentené. (Ez még akkor is igaz, ha a csapat két meghatározó játékosa már nem velük készül, hiszen Elek Ákos Törökországba szerződött, míg a brazil André Alves jelenleg a második csapattal tréningezik.)

A szakmai és erőnléti alapok megszerzése mellett a csapat vezetői ügyelnek arra is, hogy a játékosok igen otthonosan érezhessék magukat több ezer kilométerre az igazi otthonuktól. Ennek egyik jelenként tortával köszöntötték a 20. születésnapját épp a táborban ünneplő Szolnoki Rolandot.  

Az őszi szezonban mindössze egy meccsen pályára lépő játékost még a csapat edzője, a portugál Paulo Sousa is magyarul köszöntötte. A kétszeres Bajnokok Ligája győztes szakember jelentős nehézségek árán mondta ki a számára roppant nyelvtörőnek tűnő „Boldog születésnapot” mondatot.

Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen háromszori nekifutásra is csak nehezen sikerült a „Kinőtt e már a bölcsesség fogad?” kérdést, illetve az „Itt az ideje már, hogy felnőtt légy” intelmet kimondania a fiatal játékosnak.

Sousa azonban biztosra ment, hiszen amint előrukkolt magyar tudásával, angolul azonnal megkérdezte a játékosoktól, hogy helyesen mondta e? A játékosok – akik eközben harsányan nevettek és tapsoltak – pedig mondták neki, hogy a futball még mindig jobban megy neki, mint a magyar nyelv.

A csapat egyébként mesés körülmények között készül, és az ellátásra sem lehet semmi panaszuk. A klub honlapjának helyszíni beszámolója szerint az esteponai szálloda spanyol séfje különös figyelmet fordít az együttes étkezésére.

A 60 év körüli mesterszakács pár nap után szinte mindenkiről tudta, mit és hogyan szeret. Különös gonddal készített el minden ételt, és ha valaki egy korábban már megkóstolt ételt keresett, ami aznap éppen nem volt a kínálatban, akkor azonnal intézkedett, hogy perceken belül az illető asztalára kerüljön.

A klub vezetői természetesen hálásak neki a kitüntető figyelmességért, és egy dedikált Vidi-mezzel és egy közös fotóval mondtak neki köszönetet. A spanyol séf őszintén meglepődött a gesztuson, és megígérte, kiemelt helyre fog kerülni a piros-kék focimez.

(fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr613900276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása