MOL csapat Futball Blog

A Vidi tulajdonosa töretlenül hisz a bajnoki címben

2012.01.14. 12:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Rendhagyó szurkolói ankétot tartott Garancsi István a Videoton labdarúgócsapatának tulajdonosa. A szurkolók a klub Facebook-oldalán tehettek fel kérdéseket, és a klubvezető igyekezett minden kérdésre válaszolni. 

Természetesen a legtöbb kérdés az átigazolásokkal kapcsolatban érkezett, és amíg a nyári változásokról bőven beszélt, addig a várható téli átalakulásokkal kapcsolatban nem nagyon nyílt meg. 

Garancsi elmondta, az év eleji váratlan eredmények után is teljes volt részéről a bizalom a nyáron szerződtetett portugál szakvezető Paulo Sousa iránt. "Kiesőhelyen való szereplésnél elkezdek gondolkodni. De teljes mértékben bizalom van a stáb felé, ezért is szerződtünk három évre. Hosszú időszak ez, tele lesz majd hullám-völggyel, de ez a sport" – írta egy szurkolói kérdésre válaszolva. 

Hozzátette, minden szurkolónak meg van a joga, hogy valakit szeressen, vagy valakit ne szeressen. Az ő feladata, hogy a legjobb csapatot tudja összehozni, de az összeállítás már a kétszeres BL-győztes tréner döntése. „Jelen pillanatban verseny van minden poszton, az játszik, aki a legjobb. Ezzel a hitvallással én is azonosulok” – írta válaszában. 

„A klub elsődleges célja minél több magyar játékos szerepeltetése, de ha meghallják, hogy a Vidi keresi őket, megtriplázódik az áruk és ebben a helyzetben nem lehet mit tenni. Nagyon sok magyar játékos, aki kint játszik külföldön, pedig nem akar hazajönni” – írta arra a felvetésre, miért ilyen sok a külföldi a keretben. 

A klubvezető nem tért ki a kényes témák elől sem, így Egervári Sándor szövetségi kapitány kritikáira is válaszolt. A válogatott szakvezetője korábban többször is panaszkodott, hogy válogatott szempontjából nem a legjobb, hogy a keret tagjai nem kapnak elég lehetőséget klubjukban. "A szövetségi kapitány az kapitány. Mindenkinek ezt el kell fogadnia. Bírálni nekem semmilyen jogom nincs. Magánvéleményem van" – írta Garancsi. 

A játékoskeret mozgékonyságáról elmondta, jelenleg 4-4 játékosuk szerepel kölcsönben az NB II-ben és az NB I-ben, és van két NB III-as kölcsönjátékosuk is. Mindenkit úgy adnak kölcsön, hogy játszania kell, amennyiben befutnak (lásd Gyurcsó) azonnal mennek vissza az anyaegyesületbe. Terv, és kidolgozott logika szerint adunk kölcsön.  

„Minden drámájával, és sikerével az elmúlt időszak szerintem sikeresnek mondható. Mégiscsak van egy szuper stadionunk, egy Szuperkupánk egy ezüstérmünk, egy aranyérmünk és két Ligakupánk. Azért ez ennyi idő alatt nem rossz eredmény” – összegezte a klubvezetősége alatt eltelt időszakot. 

A pénzügyi háttérrel kapcsolatos kérdésekre is nyíltan válaszolt. Elmondta, jelenleg a MOL a főszponzor, de a klubvezetés fő célja, hogy ebben a félévben, minél több fehérvári vállalkozót tudjanak bevonni. Ugyanakkor tisztában van azzal, hogy tőkeerős szponzor valószínűleg csak akkor érkezik, ha a csapat kiharcolja a nemzetközi szereplést. 

"A klub pénzügyi háttere stabil. Minden szponzor addig lesz, ameddig neki megéri" – írta Garancsi, aki a nemzetközi porondon az Európa Liga csoportkörével lenne elégedett, de elárulta, nem csak a klubvezetői optimizmusa miatt hisz még abban, hogy bajnok lesz idén a Vidi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr523540247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása