MOL csapat Futball Blog

Paulo Sousa önmaga legnagyobb kritikusa

2011.12.07. 06:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Magyarországon heves érzelmeket és komoly „szakmai” vitákat váltott ki, amikor a portugál Paulo Sousát nevezték ki a Videoton edzőjének. Sokan nem értették mikért kellett távoznia Mezey Györgynek, akivel a klub történetének első bajnoki címét szerezte meg a Vidi. 

Sousa az elmúlt időszakban kevés interjút adott, most azonban a pepsifoci.hu oldalnak értékelte az elmúlt félévet. Mint mondta, egy teljesen új típusú labdarúgást szeretnének a klubnál meghonosítani, egy kockázattal járó, de sikerrel kecsegtető játékot. 

„Nálunk nem a minden áron való védekezésről és a kontrákról szól egy meccs, ennél jóval többet szeretnénk mutatni, és ez egy nehezebb út. Azt várjuk a játékosoktól, hogy még gazdagabb taktikai repertoárral rendelkezzenek, védekezésben és támadásban egyaránt.” – mondta a szakember. 

A kétszeres Bajnokok Ligája győztes labdarúgó kiemelte, számára nincs olyan, hogy magyar vagy külföldi játékos, csak játékos van, aki a Vidinél, a Vidi sikereiért futballozik. Ugyanakkor úgy véli, a tavalyi csapat nagy részét nem miatta kellett lecserélni, hanem a játékosok többsége akart váltani. Ezt azonban nem bánja, mert az újonnan szerződtetett labdarúgók mindegyikével elégedett.  

Azt magyaros sajátosságként éli meg, hogy a magyar edzői kar tagjai nem úgy viszonyulnak egymáshoz, mint máshol, itt elképzelhetetlen, hogy néha összeüljenek és megbeszéljék a közös problémákat.  

Az interjúból kiderül, hogy a szakember Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal sincs napi kapcsolatban, kinevezése után ugyan találkoztak, de azóta, nem működik a korábban tervezett együttműködésük.  

Jelenlegi együttesét nem kívánja összehasonlítani semelyik korábbi csapatával, a magyar bajnokság akkor lehet a jelenleginél sokkal erősebb, ha az infrastruktúra, a futball és a játékvezetés minősége is folyamatosan fejlődik. Emellett nem lenne rossz, ha több szurkoló járna a stadionokba, és ha a magyar csapatok hosszabb ideig szerepelnének a nemzetközi kupákban. 

„Szerintem nagy rákfenéje még a magyar focinak, hogy a szereplők hozzáállása nem elég pozitív, hiányoznak a konstruktív és a futball fejlődését segítő ötletek. A hazai kritikák nagy része pedig általában nem építő jellegű” – mondta kritikusan a honlapnak Sousa. 

Önmagának saját maga a legnagyobb kritikusa, és minden róla szóló hírt elolvas, de csak azokat veszi igazán figyelembe, amelyeket olyanok mondanak, akik igazán értenek a labdarúgáshoz. Ő maga pedig csak úgy mond kritikát valakiről, ha ismeri, vagy beszélt már vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr383440685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása