MOL csapat Futball Blog

Ha a nagycsapat nem is, a Vidi akadémistái remekelnek

2011.10.26. 06:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata a hétvégén újabb bajnokiját bukta el. A fehérváriak az idei bajnokságban remeklő Győr otthonában kaptak ki 1-0-ra. Alvesék a legutóbbi fordulóban otthon kaptak ki, akkor a Kecskemét bizonyult jobbnak náluk 2-0 arányban. 

 

A Videoton legutóbb 2010-ben kapott ki egymást követő két bajnokin, az MTK-tól 1-0ra, a Debrecentől pedig 3-2-re. De ekkor legalább tudott gólt szerezni. Arra, hogy két egymást követő bajnokit pont és gól nélkül zárjon, 2004-ig kell visszanyúlni. Akkor a Ferencváros1–0-ra, és újfent a Debrecen 3-0-ra verte őket. 

A címvédő jelenleg 13 ponttal lemaradva az éllovas Lokitól, jelenleg a hatodik helyen áll. A tavalyi eredmények tükrében ez csalódás, úgy tűnik a nyáron kinevezett szakvezető Paulo Sousa a sok külföldiből még mindig nem tudott hosszabb távon eredményes együttest összerakni. 

Az elmúlt hetekben ugyan megszerezték idei első – és egyetlen – idegenbeli győzelmüket a Ferencváros otthonában, de nem sokkal utána a kecskemétiekkel szemben elbukták hazai veretlenségüket. Ezzel szemben a klub akadémiai csapatai közül valamennyi nyert a hétvégén, és a bajnokságban is remekül állnak. 

Az U 19-es korosztály a legutóbbi fordulóban Zalaegerszegen tudott nyerni és megerősített vezető helyét a tabellán. Eddigi kilenc meccsükből hetet megnyertek – csak két vereség csúfítja a mérleget, de így is kétpontos előnnyel vezetik a bajnokságot. 

Az eggyel fiatalabb korosztály képviselői is hasonlóan szerepelnek. Ők a legutóbbi bajnokijukon 11-0-ra verték a siófokot. Bár nekik is becsúszott már két vereség idén, ők is elsők a pontvadászatban. Külön figyelemre méltó, hogy még csak tíz forduló ment le, de a gólarányuk már most plusz 34-et mutat. 

Éppen a rosszabb gólarány miatt szorul a bajnoki táblázat második helyére az U17-es csapat. Mózner János együttese legutóbb szintén a Zalaegerszegnek rúgott hat gólt, és győzelmének köszönhetően az éllovas Vasassal egyetemben 24 ponttal áll a második helyen. 

Az U 16-os együttes pedig úgy található szintén az ezüstérmes pozícióban, hogy eddigi tíz bajnokijából egyet sem vesztett el. Legutóbb a Siófok esett áldozatul, a 17 évesekhez hasonlóan ez az együttes is 6-1-re nyert. Így nyolc győzelemmel és két döntetlennel másodikak az eddig hibátlanul teljesítő szombathelyi Illés akadémia mögött.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr523329179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása