MOL csapat Futball Blog

Vidi játékosok is kellettek a remeklő válogatottba

2011.10.13. 14:59 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A magyar labdarúgó-válogatott a harmadik helyen zárt az Európa-bajnoki selejtező csoportjában. A mieink az utolsó előtti fordulóig harcban voltak a továbbjutásért, az azonban végül nem sikerült. Ennek ellenére az elmúlt évek legjobb és legeredményesebb selejtezősorozatán van túl a nemzeti tizenegy. 

A szurkolók által is elismert eredmények elérésében jelentős szerepet játszottak a Videoton játékosai is. Valamennyi találkozón volt fehérvári játékos nem csak a keretben, hanem a pályán is. 

Az első svédországi fellépésen három fehérvári kezdett a csapat, közülük csak elek Ákos nem játszotta végig a meccset, őt az 59. percben Priskin váltotta. A jobbhátvéd Lázár Pál és a középső védő Lipták Zoltán végig a pályán volt a 0-2- vel záruló mérkőzésen. Hiába játszottak keményen – Lipták a 66., Lázár a 93. percben kapott sárga lapot – nem tudták megakadályozni a hazaiak kétgólos győzelmét. 

A Moldova elleni hazai meccsen is mindhárman kezdők voltak és végig a pályán is maradtak, a két védő abban is megismételte négy nappal korábbi produkcióját, hogy ismét mindketten sárga lapot kaptak. Lipták mindjárt a találkozó elején (11. perc), míg Lázár félórányi játék után sárgult be. 

A San Marino elleni 8-0-s gálaelőadáson csak Elek Ákos volt érdekelt, ő bő egy órát tölthetett a pályán, a 64. percben 6-0-s vezetésnél az addig mesterhármast szerző Szalai Ádámmal együtt jött le a pályáról. Valószínűleg ez is emlékezetes meccs marad a középpályás számára, de a finnek elleni meccs utolsó pillanatait még nagypapa korában is könnyes szemmel fogja feleleveníteni. 

Nem a 88. percben kapott sárga lapja miatt, sokkal inkább azért, mert a 94. percben 1-1-es állásnál ő szerzett labdát, majd miután közel hetven métert vezette, remek passzt adott Dzsudzsáknak, aki mesterien lőtt a kapuba, megszerezve ezzel a magyar együttes győztes gólját. A találkozót Lipták is végigjátszotta és a 36. percben megkapta a már „megszokottá váló” sárga lapját. 

A hollandok elleni hazai vereség alkalmával is jött a sárga mindkettejüknek, de mint kiderült keménységgel se tudták megállítani a parádézó Kuytékat. A 4-0-s holland győzelmet Lázár a kispadról nézte végig, ahol az 59. perctől kezdve Elek is sorstársa volt, miután lecserélték. 

A négy nappal későbbi meccsen aztán fordult a kocka, hiszen ezúttal csak Lázár kapott szerepet. Ő végigjátszott a meccset, de ő sem úszta meg sárga lap nélkül. 

A San Marino elleni idegenbeli találkozón - melyre a Vidi játékosai már friss bajnokként utazhattak - Lázár ismét a padon kapott helyet, míg a másik két játékos kezdőként lépett pályára. Elek végig játszotta a 3-0-ra megnyert találkozót, míg Liptákot a 87. percben lecserélték. Ennek ellenére mégis ő lehetett a boldogabb, mivel a 40. percben ő szerezte a magyar együttes első gólját. 

A svédek elleni bravúros 2-1-es győzelem alkalmával Elek ismét végig játszott, míg a meccsen megbízhatóan védekező – és a 48. percben sárga lapot kapó - Liptákot sérülés miatt kellett lecserélni a 74. percben. Helyére egy másik Vidi játékos, Sándor György érkezett. 

A soron következő moldovai meccsen Elek ismét 90 percet kapott, míg Sándorra ezúttal is csereként számított Egervári Sándor szövetségi kapitány. A középpályás Vadócz helyett jött be az utolsó fél órára. 

A finnek elleni záró meccsen fordított volt kettejük szerepe, hiszen ekkor Sándor kezdett és őt váltotta a Hollandiában szereplő középpályás az 59. percben. Elek ismét végig játszotta a meccset, a Videotontól azóta elköszönő – jelenleg csapat nélküli – Lipták, és a nyáron a török Samsunsporhoz szerződött Lázár a kispadról nézte a meccset. 

Összegezve tehát négy egykori és jelenlegi Videoton játékos kapott szerepet a selejtezőkön. Közülük Elek Ákos helye tűnik a legbiztosabbnak, ő valószínűleg alapembernek számít majd a 2016-os világbajnoki selejtezők során is. Ha letisztul a játéka és komoly csapatot talál magának, akkor ugyanez igaz lehet Liptákra is. 

Lázár komoly „riválist” kapott a debreceni Varga személyében, aki középpályásként is remek teljesítményt nyújtott jobbhátvédként, míg Sándornak a magyar bajnoksághoz szokott gondolkodásán kel gyorsítania, hogy meghatározó szerepet töltsön be.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr203297099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása