MOL csapat Futball Blog

Otthon verhetetlen, idegenben közepes a Vidi

2011.10.07. 09:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Túl vagyunk a labdarúgó-bajnokság egyharmadán, a Videoton jelenleg a harmadik helyen áll. Az Európa-bajnoki selejtezők miatt kéthetes szünet van, így értékeljük a csapat eddigi teljesítményét. 

Már a nyár mozgalmasan telt Fehérváron, hiszen elköszöntek a klubot első bajnoki címéhez segítő Mezey Györgytől és helyére a kétszeres Bajnokok Ligája győztes portugál Paulo Sousát ültették. 

Szintén jelentős átalakuláson ment át a játékoskeret is, amelyből az előző idényben meghatározónak számító játékosok távoztak és helyükre kizárólag külföldi (portugál, spanyol, brazil, görög) labdarúgók érkeztek. 

A fehérváriak az átalakított kerettel az eddigi 11 meccsből hatszor győztek, két döntetlenjük mellett háromszor kellett vesztesként elhagyniuk a játékteret. Eddig tizenhét gólt lőttek, és mindössze hetet kaptak. 

Polonkaiék kilenc ponttal vannak lemaradva a jelenleg még veretlen éllovas Debrecen mögött. Az biztos, hogy ezt a hátrányt nem otthon szedte össze a Vidi, hiszen eddig (a Lokihoz és a Győrhöz hasonlóan) valamennyi hazai mérkőzését megnyerte. Azonban idegenben már nem ilyen jó a mérleg. 

Ha csak az idegenbeli eredményeket nézzük, a fehérváriak mindössze a nyolcadik helyen állnak. A legutóbbi fordulóig csak két döntetlen és három vereség volt a nevük mellett, de a Ferencváros elleni győzelemmel megszerezték első idegenbeli sikerüket is. (Ezt megelőzően legutóbb is az Üllői úton nyertek idegenben, még márciusban.) 

A Siófok és a Vasas elleni gólnélküli döntetlenek is a meglepetés kategóriába tartoztak, míg a három vereség közül – Debrecen, Honvéd, Kaposvár - főleg utóbbi kettő tartozott a meglepetés kategóriába. 

A góllövőlistán „természetesen” a brazil André Alves áll a legelőkelőbb helyen, a tavalyi év gólkirálya és legjobb játékosa a szezonban eddig hatszor volt eredményes. Hector Sanches Cabrera egy másik listán a „legeredményesebb” Videoton-játékos, eddig ugyanis ő kapta a legtöbb lapot, három sárga mellé már egy pirosat is begyűjtött. 

Az eddigi 11 fordulóban öt játékos lépett pályára valamennyi mérkőzésen, és az eset érdekessége, hogy mindannyian légiósok. A legtöbbet szerepelt magyar játékosok a válogatottnál is figyelembe vett Sándor György (10 meccs) és Elek Ákos (9 meccs). 

Úgy tűnik a Vidi a kezdeti gyengélkedés után kezd magára találni, így reálisnak tűnhet a klubvezetés célkitűzése, hogy nemzetközi szereplést érő helyen végezzen a csapat. Ehhez azonban újabb sikerek kellenek, akár a következő fordulóban a Kecskemét ellen hazai környezetben, vagy egy fordulóval később a második, helyen álló Győr otthonában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr773283489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása