MOL csapat Futball Blog

Elek szerint vele még nem játszott ilyen jól a Videoton

2011.07.21. 21:17 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata szerdán 3-2-re verte az osztrák Sturm Graz együttesét Bajnokok Ligája selejtezőn. Az első találkozón azonban az osztrákok 2-0-ra nyertek így ők jutottak tovább és játszhatnak a következő körben a grúz Zesztafoni lesz az ellenfele.

A Videoton trénere Paulo Sousa, úgy fogalmazott, elégedett játékosaival és hozzáállásukkal, és nagyon sajnálja, hogy ez nem ért továbbjutást. Ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, voltak olyan szituációk, amelyek után akár komolyabb előnyre is szert tehettek volna, de ebben megakadályozták őket. A részletekre azonban nem tért ki.

Elek Ákos a csapat egyik legjobbja és a szerdai találkozó első góljának szerzője a klub honlapján összegezte a két mérkőzés tanulságait. A 23. születésnapját épp a visszavágó másnapján ünneplő középpályás elmondta, vegyesek az érzései, hiszen gólt lőtt és nyertek is, de a továbbjutást nem sikerült kiharcolniuk.

Véleménye szerint amióta a csapat tagja, nem játszott még ilyen jól a Videoton, mint tette azt az osztrákok elleni meccs első félidejében. Úgy érzi ebben jelentős szerepe van a közel tízezer szurkolónak, aki a helyszínen buzdította őket. Csak azt sajnálja, hogy a bajnoki meccseken sokszor ennek a fele sem jön össze.

Még a szünetben is bizakodtak, a két bekapott gól nem zavarta meg őket, hiszen a harmadik góljuk lélektanilag a legjobbkor jött, pont a szünet előtt. További bizakodásra adott okot, hogy az első játékrészben 20 perc alatt rúgtak hármat az osztrák bajnoknak.

A második játékrészre azonban jobban összeállt a vendégek védelme, így csak helyzetekig jutottak a hazaiak. Saját gólját a gólpassz adó Gosztonyi mellett Alvesnek is megköszönte, hiszen a brazil támadó két védő figyelmét is lefoglalta ő pedig egy üres területre futhatott be.

Nem is a vereség miatt a legcsalódottabb, hanem, azért, mert most egy évet kell várniuk arra, hogy megint egy ilyen mérkőzést játszhassanak. A folytatásban így csak a hazai mezőnyre kell figyelniük, és úgy véli, a Sturm elleni visszavágó első 45 percére kell építkezniük.

A védelemben elkövetett hibáikat ki kell javítaniuk, a támadójátékukat viszont át kell menteniük a bajnoki mérkőzésekre. Ugyanis szeretnének hasonló teljesítményt nyújtani a bajnokságban is, és akkor talán sikerülhet megvédeniük a bajnoki címünket.

A Videoton szurkolói egyébként úgy vélik, hogy a brazil támadón Alvesen kívül a válogatottban is alapembernek számító Elek megtartása lenne az egyik legnagyobb erősítés a nyári szezonban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr163087507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása