MOL csapat Futball Blog

Magyar ellenfele is lesz a Videotonnak a BL-ben

2011.06.20. 21:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Szabics Imrével felálló osztrák Sturm Graz lesz a Videoton labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Az első összecsapás Grazban, a második Székesfehérváron lesz.

Az már a sorsolás előtt nyilvánvaló volt, hogy a fehérváriak a második csoport nem kiemelt csapatai közé kerültek a FC Dacia Chisinau (moldáv), az FC Pyunik (örmény), a Neftci PFK (azeri) az FK Skendija 79 (macedón) együtteseivel, és hozzájuk csatlakozik az első selejtezőkör első meccsének továbbjutója.

Ezek a csapatok az alábbi hatosból kaphattak ellenfelet: NK Dinamo Zagreb (horvát), FK Partizan (szerb), SK Sturm Graz (osztrák), FC Viktoria Plzen (cseh), FK Ekranas (litván), FK Zesztafoni (grúz).

A sorsolásnál rögtön az első párosba húzták ki az osztrák illetve magyar csapatot. Szabicsék dolgát nehezíti, hogy a hazai meccsüket is „idegenben” Grazban kell játszaniuk, mivel a BL-selejtező időpontjában a grazi UPC Arenában az amerikaifutball-vb B-csoportjának küzdelmei zajlanak.

A Sturm idén története során Sturm harmadszor nyert osztrák bajnokságot Harminchat bajnoki meccsének csak alig több mint felét (19-et) nyerte meg, emellett kilenc döntetlen és nyolc vereség a mérlege. 36 meccsén 66 gólt rúgott, és fele ennyit kapott. A csapat edzője a korábbi Sturm-játékos Franco Foda.

A klubot 1909-ben alapították, de csak az 1942–43-as idényben szerepelt először az élvonalban, igaz azonnal kiesett. Az együttes legsikeresebb időszaka 1994 és 2002 között volt, két bajnoki címét is ekkor szerezte – az utolsót 1999-ben -, Ivica Oszim edzősége idejében.

A klubban korábban több magyar játékos is megfordult, a most véget ért szezonban kulcsszerepet játszó Szabics Imre is játszott már korábban itt. A magyar válogatott ámadó az idei szezonban Roman Kienasttal az osztrák Bundesliga legeredményesebb támadóduóját alkotta.

A Vidire azonban lehet, hogy még egy magyar ellenfél vár, a graziak ugyanis szerződést ajánlottak a korábbi válogatottnak, az elmúlt években Hollandiában légióskodó, Bodor Boldizsárnak is. Rajta kívül nem tudni még kiket szerződtethetnek a nyár folyamán, de osztrák lapértesülések szerint a klubot nem veti fel a pénz, így alaposan meg kell gondolniuk, kire költenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr483001401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása