MOL csapat Futball Blog

A Videoton történetének legfontosabb hete

2011.05.05. 09:34 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Történelmi tett előtt áll a Videoton labdarúgócsapata. Nagy valószínűséggel a hétvégén megszerzik a klub történetének első bajnoki címét. Mindezt úgy tehetik, hogy pályára se lépnek. Eközben pedig magabiztosan jutottak a Magyar Kupa döntőjébe. 

Mezey György együttese szerda este különösebb megerőltetés nélkül verte a Kaposvárt a kupa elődöntőjének visszavágóján. A fehérváriak 4-0-s győzelme azt jelenti, hogy 5-0-val jutottak a kupa fináléjába, ahol a Kecskemét lesz az ellenfelük.

A Vidi esélyeit növeli, hogy amíg ők negyedik kupadöntőjükre készülnek, addig a kecskemétieknek ez lesz az első döntőjük.

A bajnokságban valószínűleg már kevesebb izgalom vár Elek Ákosékra. Vasárnap már úgy mehetnek Kispestre, hogy még le se játszották a meccsüket, de már bajnokok. Ha ugyanis a meccsük kezdetéig megmarad a tízpontos előnyük, bajnokként lépnek pályára.

Jelenleg négy forduló van még hátra, és a Videoton tíz ponttal vezeti a bajnokságot. Ha nyer a Bozsik Stadionban, már biztos bajnok. Ugyanakkor, ha nem nyer, de a forduló végén is még legalább tíz ponttal vezet, akkor is bajnok, hiszen három forduló alatt ezt nem tudják az ellenfelek ledolgozni.

Ha csak döntetlenezik, és a jelenlegi második Paks nem nyer, akkor is a fehérváriaké az aranyérem. Paksi vereségnél – és a Kaposvár valamint a Ferencváros döntetlenjénél – még a Vidi veresége is belefér.

A Videoton bajnoki címének valószínűleg Kecskeméten is örülnek majd, hiszen bármi is lesz a kupadöntő végeredménye, Tomiszlav Szivics együttese biztosan indulhat az Európa Ligában.

Ugyanakkor a kispesti meccsnek külön pikantériát ad, hogy a fehérváriak edzője Mezey György 1991-ben ugyanebben a stadionban lett bajnok a Honvéddal.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr862879083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása