MOL csapat Futball Blog

Mezey: még nem volt ehhez hasonló dolgom

2011.02.17. 20:03 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A labdarúgó bajnokságban élen álló Videoton együttese volt az egyetlen magyar csapat, amely a téli felkészülés során spanyolországi edzőtáborban

„Bár tengerparton voltunk, a játékosok nem nagyon élvezhették a vizet, hiszen idejük sem lett volna nagyon lubickolni a napi két edzés és az edzőmeccsek mellett” – mondta Mezey György az együttes szakvezetője. 

A szakember szerint megérte ilyen messzire utazniuk, hiszen az éghajlatnak köszönhető ragyogó időjárásnak köszönhetően remek edzéskörülmények között készülhettek. Így nem kellett megküzdeniük a fagyos pályákkal, és a tengerpart is számos olyan edzéslehetőséget adott, amire itthon nem lett volna módjuk. 

Mezey külön örült annak, hogy a két hét alatt a spanyol edzőpartnereken kívül más külföldi csapatokkal is megmérkőzhettek. „Imádom a spanyol futballt, technikás, gyors, kombinatív. Ezért élmény volt spanyol csapatokkal játszani, míg a másik két meccsen, például a Lokomotiv Moszkva ellen pont az ellenkezőjét, a szervezett harcos stílust ismerhették meg a játékosok. Többek között ezért is volt hasznos az edzőtábor” – mondta az egykori szövetségi kapitány. 

A csapat egy minden földi jóval ellátott szállodában lakott, így a játékosok azt ehettek, amit csak akartak, nem voltak eltiltva semmitől a svédasztalnál. Volt, aki ki is próbálta a különböző tengeri finomságokat, de akadt olyan játékos, aki maradt a már bevált kedvenceknél.

Bár a csapat nem igazolt sok játékost a télen, az edző úgy véli, a legnagyobb erősítés, hogy mindenki maradt és nem szedték szét a csapatot. „Még nem biztos, hogy mindenki marad, ebben nem vagyok kompetens, de azért örülök, hogy nem kell sok új játékost beépítenem. Azt sem tudom, hogy a legtöbbek által megkeresett Alvessal mi lesz, de legutóbb nekem azt mondta, unja már a sok telefont, ha sikerül megegyezni a vezetőkkel, tavasszal biztos nálunk marad”

Mezey kitért arra is, hogy a játékosok mennyire csodálkoztak, amikor a Sevilla egyik bajnokijára is ellátogattak és a szurkolók annak ellenére végig bíztatták a csapatot, hogy roppant gyengén játszottak és a legutolsó helyezettet sem tudták megverni.

„A labdarúgóim úgy vélték, nem őket, hanem a hazai szurkolókat, újságírókat kellett volna elhozni. Véleményük szerint otthon az egész miliőnek kellene megváltozni, a szurkolótól kezdve a klubvezetőig”.

A mesteredző elismerte, nem volt még ehhez hasonló dolga, hogy olyan csapatot irányítson, amelyet szinte mindenki favoritnak tart, és amelyről úgy beszélnek, csak ők veszíthetik el a bajnoki címet. Ennek ellenére úgy véli, vállalják a kihívást és férfiasan szembenéznek a feladattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr942668886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása