MOL csapat Futball Blog

Volt pár meccs, amikor nem ment jól a játék

2010.12.14. 20:21 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Lipták Zoltán remekelt az ősszel, a Videoton legjobbja volt, a válogatottban is bemutatkozhatott és hamar alapember lett. Elismeri, neki is voltak gyengébb meccsei, ennek ellenére szívesen kipróbálná magát külföldön is.

A sportnapilap megszavaztatta olvasóit, hogy szavazzanak a labdarúgó NB 1 őszi szezonjának csapatára. A beérkezett szavazatok közül a legtöbben Lipták Zoltánra szavaztak, őt akarta a legtöbb voksoló a csapatban látni.  Ez talán nem is annyira meglepő, hiszen az ősz folyamán a Videoton kapta a legkevesebb gólt, és a fehérváriak középhátvédje az ősszel remeklő válogatottban is stabil tag lett.

„Meglepődtem a végeredményen, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan elismerik a teljesítményemet. De a siker nem csak az enyém, hiszen az egész csapat fantasztikusan szerepelt, egy év tapasztalata vitt előre minket” – mondta a játékos.

Úgy véli az egész őszi szezonban szinte csak pozitív meglepetések érték, ennek ellenére elismeri, volt 2-3 meccs, amikor nem ment jól a játék.

„Megzavart a válogatottság, a hirtelen jött felhajtás körülöttem. Nem szálltam el magamtól, csak nem figyeltem annyira, nem koncentráltam eléggé, mint korábban. Azt hittem így is megoldom a dolgomat, és így sikerült összehoznom egy pár tizenegyest”.

Szerencsére Mezey György a csapat edzője leült vele beszélgetni és hamar „visszahozta” a korábbi Liptákot. Mezeyt egyébként is a legfelkészültebb hazai trénernek tartja, tisztában van vele, hogy ő csinált belőle elismert futballistát, de mindenkinek sokat segít.

A remek őszi teljesítménynek köszönhetően külföldi csapatok is szemet vetettek Liptákra. Ő akár már a téli szezonban is kipróbálná magát, de ha csak a nyáron sikerül csapatot találnia, akkor se lesz csalódott.

„Tetszene egy angol, német, olasz vagy holland középcsapat, úgy érzem, ezekben megállnám a helyem. Tudom, hogy a Videoton szeretne legalább a nyárig megtartani, de biztos van olyan ajánlat, amelyre nem mondanának nemet” – mondta Lipták, aki azt is elárulta, kedvenc külföldi együttese a Manchester United, de tisztában van vele, oda most még nem férne be. 

A bajnokságban élen álló Videotonból egyébként nyolc játékosnak van ajánlata külföldről, de a klubvezetés egyelőre csak két játékost szeretne elengedni, hogy reális esély maradjon a régóta vágyott bajnoki cím megszerzésére.

A Videotonban alapembernek számító Lipták a válogatottban is stabil tagnak számít már. Mint elmondta hiába volt ő az új fiú, barátsággal fogadták és elismerik képességeit, így ott is jól érzi magát. Ebben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy az együttes remek eredményeket ért el az Eb-selejtezőkön. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr742516184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása