MOL csapat Futball Blog

A Videotonnál még nem beszélnek a bajnoki címről

2010.11.24. 11:48 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton magabiztosan vezeti a hazai labdarúgó-bajnokságot, de ennek ellenére nem beszélnek a bajnoki címről. Mezey György tisztában van vele, hosszú még a tavaszi szezon, és tavaly is csak részsikereket értek el, a végén a Debrecen örülhetett.

A Videoton együttese zárta az élen a labdarúgó első osztály őszi küzdelmeit. A székesfehérváriak négy pont előnnyel vezetnek a második Zalaegerszeg előtt. 

Mezey György csapata kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, hiszen hazai környezetben mindössze a Honvédtól kapott ki és a Ferencváros ellen veszített pontokat. Idegenben ugyanilyen mutatókkal rendelkeznek, hiszen amikor elhagyták Fejér megye székhelyét, csak Debrecenben kaptak ki és Siófokon, valamint Győrben játszottak döntetlent.

Így nem meglepő, hogy ők aratták a legtöbb győzelmet (10-et), emellett ők lőtték a legtöbb (31) és kapták a legkevesebb (16) gólt az első 15 forduló során. Mindössze egyetlen olyan meccsük volt, amikor nem találtak a kapuba, akkor ki is kaptak a Honvédtól.

A csapat irigyei azt mondják, könnyű nekik, hiszen bő játékoskeretük van. Ezzel szemben Mezey György úgy véli, ha télen 2-3 játékosuk elmegy külföldre, alaposan meggyengülhetnek, hiszen nem biztos, hogy ugyanolyan minőségűek a cserék, mint a távozók.

Márpedig távozókra lehet számítani, hiszen a klub adja a bajnokság eddigi legeredményesebb játékosát a brazil Alves személyében, míg az ősszel remeklő válogatottban három fehérvári labdarúgó is alapembernek számít már. Márpedig ha a brazil légiós mellett Lipták, Lázár és Elek is külföldön folytatja, akkor máris alaposan meggyengül a csapat.

A remek őszt csupán az csúfítja el, hogy a nemzetközi kupában csúnyán leszerepelt az együttes, a Maribor búcsúztatta még augusztusban. Mezey György azonban úgy véli, túl korán játszottak a szlovén csapattal, de ebből a párharcból is tanultak.

A tavasszal azonban még nehéz meccsek várnak a Vidire, hiszen többek között mennek a Ferencvároshoz és az Újpesthez, miközben a Debrecennek is már csak a hazai küzdelmekre kell koncentrálnia.

Ezzel Mezey is tisztában van, és hiába volt már korábban bajnok idehaza is és külföldön is, nem is akar foglalkozni még a bajnoki címmel, hiszen tudja jól, a futballban bármi megtörténhet. Éppen ezért nem is beszélnek még a bajnoki címről. Ugyanakkor tudják jól, rég volt ekkora esélyük, hogy az évek óta üresen hagyott fehér tablóra, melyen „A Videoton első bajnokcsapata” felírat található, rákerüljön a csapat. A fehérváriakat csak az aggaszthatja, hogy tavaly is vezettek ősszel, a tavaszi utolsó forduló után azonban mégis a Debrecen nyerte a bajnokságot. Ennek ellenére nem félnek, hiszen Mezey a klub honlapján vezetett blogjában a mostani csapatot írta az utóbbi évek legerősebb együttesének.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr742469980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása