MOL csapat Futball Blog

Egy kis klubtörténet I.

2010.08.18. 20:21 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

1941.  A klubot 1941-ben alapították, Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven Az egyesület a város színeit, a piros-kéket választotta.

 1942.  November 21-én, díszközgyűlésen, alakult meg „hivatalosan” a klub. Az alapító okiratba bekerült – kissé kacifántos – neve: Székesfehérvári MOVE Vadásztölténygyár Sport és Kultur Egyesület lett. A VSK benevezett az 1942-43-as megyei bajnokságra, első mérkőzését a Móri Bányász ellen játszotta, és győzött 6:4-re.

 1955.  A világ akkori legjobb csapata, a magyar válogatott játszott a Vadásztölténygyári Vasas ellen a Berényi úti pályán. Csapatunk 20:0-ra kikapott – de az ellenfél góljait Kocsis Sándor (5), Csordás (4), Tichy (3), Sándor (3), Hidegkuti (2), Puskás, Szimcsák, és Palotás lőtték.

 1957.  Először rajtolt klubunk az NB II-ben. A premier: Vadásztölténygyári SK – Veszprém 2:1. Első NB II-es gólunkat a később sportvezetőként is elismert, Dérfalvi Imre lőtte.

 1962.   Az 1961-62-es szezonban, története addigi legjobb eredményét produkálva, harmadik lett az NB II-ben a csapat. Közel volt az NB I… A bajnokság végén nevet is változtatott a klub: VT Vasas lett, amely a következő idényben az NB I/B-ben indult.

 1967.  Szeptember 20-án, a VT Vasas – Rot-Weiss Erfurt (2:3) mérkőzésen avattuk a Sóstói Stadiont. Az év vége óriási sikert hozott: az NB I/B második helyezettjeként feljutott a Vidi az NB I-be. Igen, a Vidi, mert a klub újra névváltozásról döntött.

 1968.  Január 22-én a közgyűlés Videoton SC-re változtatta a klub nevét. Bő hónappal később az NB I-es premieren kikaptunk a Bp. Vasastól 6:1-re. Első NB I-es gólunkat Csukovics László szerezte.

forrás: vidi.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr982231421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: sc videoton klubtörténet vadásztölténygyár vsk
süti beállítások módosítása