MOL csapat Futball Blog

Hatalmas játékkedvvel tért vissza a Vidi sérült védője

2013.02.19. 15:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

stopira.jpg


A Videoton Zöld-foki szigeteki védője Ianique dos Santos Tavares, - vagy ahogy mindenki ismeri Stopira -, a Sporting elleni októberi Európa Liga mérkőzés hajrájában súlyos sérülést szenvedett, mint azt az első orvosi vizsgálatok is kimutatták, a játékosnak eltört a sípcsontja.

A műtétet követően rehabilitáció, majd gyógytorna következett, de szerencsére mostanra teljesen felépült és a januári spanyolországi, illetve a februári törökországi edzőtáborban már teljes értékű munkát tudott végezni.

A Tyerek Groznij elleni felkészülési meccsen pedig már játszhatott is, igaz még csak tíz percet. A vidi.hu beszámolója szerint a Hangcsou Greentown ellen viszont már több mint egy órát töltött a pályán.

A játékos a klub honlapjának elmondta, jól érzi magát a pályán, és örül, hogy végre teljes értékű edzésmunkát végezve edzhet a csapattal. Ugyanakkor tisztában van vele, a százszázalékos erőnléti állapot eléréséhez még rengeteg a teendője.

Stopira elmondta, a legnehezebb rész az első pár hét volt az operáció után. Saját bevallása szerint élete egyik legrosszabb időszaka volt, rettentően kétségbeesett a jövőjét illetően. Leginkább az bántotta, hogy a Vidi lendületben volt, hiszen októberben verte meg a Sportingot, majd már nélküle a Baselt és a nagy hazai riválist, a Debrecent is. Ezen kívül a Zöld-foki szigetek válogatottja is rendkívül fontos mérkőzést játszott, és hiába ment neki is egyre jobban a játék, sérülése miatt egyik csapatának sem tudott segíteni.

Ugyanakkor gyógyulásában jelentős szerepet játszott, hogy a csapattársak, az edzői stáb, a háttérben dolgozók és a szurkolók is folyamatosan biztatták, ami nagyon jó érzés volt, sokat segített neki.

A télen történt edzőváltással kapcsolatban (José Gomes váltotta Paulo Sousát) elmondta, semmilyen törést nem okozott a szakmai munkában, szinte észrevehetetlen a váltás. Ugyanolyan alapos és mindenre kiterjedő felkészülést csinálunk, mint tettük azt Paulo Sousa vezetésével.

A két edzőmeccsel kapcsolatban elmondta, nagyon jó volt újra pályára lépni, a szerdai találkozón a végére állt be, de így is volt egy jó lövése, szombaton pedig már a meccs kétharmadában játszhatott.

„Volt bennem egyfajta félsz a kezdés előtt, hogy esetleg bizonyos játékszituációkban eszembe juthatnak negatív dolgok, amik megzavarhatnak, de szerencsére nem így volt. Ahogy elkezdődött a találkozó, felvettem a ritmust és végig élveztem a játékot” – mondta  játékos a vidi.hu-nak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr175091995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása