MOL csapat Futball Blog

A Vidi ezüstérmes, játékosa pedig május legjobbja

2012.05.23. 14:25 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A hétvégi fordulóban a Videoton labdarúgócsapata 2-0-ra verte a Pápát és ezzel bebiztosította második helyét a bajnokságban. (Ennek köszönhetően a találkozó után a szurkolók percekig éltették a korábban kritizált portugál szakvezetőt Paulo Sousát.)

A csapatkapitány Sándor György számára az együttes sikerén kívül külön elismerés lehet, hogy a pepsifoci.hu és a Sport TV közös kezdeményezésének keretében a bajnoki élvonal csapatkapitányainak szavazatai alapján ő lett a hónap játékosa.

Összesen 26 futballista kapott szavazatot, a legtöbben (hatan) a bajnok DVSC-TEVA keretéből kerültek a listára, de az első helyre nem debreceni játékos futott be, hanem az utóbbi időben igen magas szinten teljesítő, és nem mellesleg igen gólerős Sándor.

A Vidi kapitánya összesen 48 pontot gyűjtött, tízzel megelőzve a szintén remek szezont maga mögött tudó debreceni Szakály Dénest és 22-vel a „bronzérmes” kecskeméti Lencse Lászlót. A 16 csapatkapitány közül hatan tartották őt a legjobbnak, de szinte valamennyijüknél a dobogón végzett. Ez persze nem meglepő, hiszen a bajnoki címvédőnél hetek óta jó formában játszik és az idei szezonban a góllövésben is jeleskedik.

A Kecskemét elleni idegenbeli találkozón előbb Hector szép szólója után remekül érkezett és a begurított labdát magabiztosan lőtte a bal felső sarokba, majd a meccs hajrájában Gyurcsó beadását fejelte 8 méterről senkitől se zavartatva a hosszú oldalra. A Győr elleni ezüstrangadót pedig a 90. percben egy fantasztikus bombagóllal döntötte el, amikor 20 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot, a kapusnak esélye sem volt a hárításra.

A találkozó után félig tréfásan úgy fogalmazott, meglepődött, hogy tisztán kapta a labdát és egy nagyot rúgott a labdába. Egyébként az idei szezon rekord is egyben, hiszen ennyi gólt – eddig hetet – még egy bajnoki szezon során sem szerzett.

Teljesítményére valószínűleg kellő „dopping” lehetett, hogy a klub vezetése már februárban meghosszabbította három évvel a nyáron lejáró szerződését. A 24 esztendős Ungváron született középpályás egyébként 2009 decemberében került az Újpesttől Székesfehérvárra.

Noha nem Vidi nevelés, mégis több szállal kötődik a klubhoz, hiszen egész családja szolgálta a Vidit. Édesapja, Sándor István pályaedzőként, illetve Sztjopának becézett, szintén István keresztnevű öccse pedig játékosként dolgozott a klubnál.

Sándor korábban már kipróbálta magát külföldön is, 2008 tavaszán az angol Plymouth Argyle, majd a 2008-2009-es szezon második felében a bolgár Liteksz Lovecs játékosa volt, ez utóbbival megnyerte a Bolgár Kupát.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr494533312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása