MOL csapat Futball Blog

A Vidi harmadik Ligakupa sikere volt a legmeggyőzőbb

2012.04.20. 13:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata története során harmadszor nyerte meg a Ligakupát. A fehérváriak a szezon előtt nem titkoltan azzal a céllal vágtak neki az idénynek, hogy megvédjék bajnoki címüket, de a Magyar Kupában valamint a ligakupában is az élre törtek.

A Ligakupa győzelem így már megvan, míg a Magyar Kupa biztos, hogy elúszott, miután az elődöntőben az MTK búcsúztatta Paulo Sousa együttesét. A bajnoki címvédés ugyan még összejöhet, de a fehérváriak sorsa most már az éllovas Debrecen és a második Győr eredményeitől is függ.

A kecskeméti döntőben Sándor Györgyék végig magabiztosan játszva nyerték a találkozót, pedig a kecskemétieket a hazai pálya mellett az is erősíthette, hogy az elődöntőben nagy verést mértek a bajnokságban hibátlanul menetelő Debrecenre.

Ennek ellenére a Vidi végig uralta a játékot, amint azt Paulo Sousa a mérkőzés után elmondta,

egy döntőben mindig az a cél, hogy a csapat megnyerje azt, és nem érdekelte őket, hogy  Idegenben játszottunk egy nagyon jó csapat ellen. Úgy vélte csapata egy jól játszó Kecskemétet győzött le és az eredmény valamint a mutatott játék miatt is büszke a játékosaira.

A Videotonnak azonban nem az volt az első sikere a Ligakupában. A fehérváriak nyerték meg a sorozat első kiírását is 2008-ban. Akkor még kétmeccses volt a döntő, és hiába számított a Debrecen esélyesebbnek, a Vidi Sóstón – akkor mindössze 800 néző előtt – 1-0-ra nyert Dajic góljával.

A visszavágón a Vidi kezdőcsapatát Disztl László az első csapat keretéből állította össze, míg a túloldalon az első csapatban rendszeresen megforduló játékosok közül csak 2-3- játékos kapott lehetőséget. Ennek megfelelően a vendégek Sifter és Sitku góljával itt is nyertek és elhódították a Ligakupát.

A fehérváriaknak egy év múlva sikerült a címvédés, akkor egy meccsen dőlt el a kupa sorsa. Siófokon rendezték a Ligakupa döntőjét, ahol a másodosztályú Pécs találkozott a címvédő FC Fehérvárral. A Vidi a meccs elején Vujovics büntetőjével előnybe került, de a második félidőben egyenlíteni tudott a Pécs. A hajrában azonban Alison megszerezte a győztes gólt, ezzel csapata megvédte címét.

Így őszességében elmondható, hogy a csapat idén szerezte meg a legmeggyőzőbben a kupát. Tegyük hozzá, hogy teljesen megérdemelten, magabiztosan, szebbnél szebb gólokat szerezve nyertek Torghelléék.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr824462714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása