MOL csapat Futball Blog

Hogyan nyerhet meg mindent a Videoton?

2012.03.01. 06:52 | MOL Csapat Blog | 1 komment

A hétvégén folytatódik az első osztályú labdarúgó bajnokság, a Videoton az első tavaszi mérkőzésén a Kaposvárt fogadja. A fehérvári együttes a bajnokságon kívül még érdekelt a Magyar Kupában és a Ligakupában is, így a legoptimistábbak szerint akár három címet is begyűjthet a tavasz során.

De nézzük, hogyan lehetséges ez?

A Ligakupában a diósgyőri 2-0-s győzelemnek köszönhetően a Vidi már félig továbbjutónak érezheti magát, és a folytatásban az erőviszonyok alapján a Paks-Debrecen párharc továbbjutója lehet a legerősebb ellenfél. Ha viszont Paulo Sousa együttese beverekszi magát a döntőbe, ott az oda-vissza párharcban bárkit elkaphat.

A Magyar Kupában ugyan még csak a negyeddöntők első meccsén vagyunk túl, de hatalmas meglepetés lenne, ha nem Debrecen, MTK, Újpest, Videoton négyes játszana az elődöntőben. Ha a Vidi itt elkerüli a debrecenieket, úgy jó eséllyel pályázik a döntőre, ahol egy meccsen dől el a kupa és a nemzetközi kupaindulás sorsa.

A bajnokság ígérkezik a legnehezebbnek, hiszen az éllovas Debrecen jelenleg kilenc ponttal előzi meg a címvédőt. A reálisan gondolkodó Vidi-szurkolók tisztában vannak vele, tavasszal nem szabad annyit botladozni csapatuknak, mint tette azt az ősz folyamán.

Kezdésnek ugyebár jön a Kaposvár, és talán nem nagyképűség három ponttal számolni. A folytatásban, a Ligakupában már legyőzött Diósgyőrhöz látogatnak Torghelléék, és reményeik szerint ezúttal sem távoznak pont nélkül.

A 20. fordulóban akár „eldölhet” a bajnoki cím sorsa, hiszen a listavezető Debrecen a Sóstói stadionba látogat. Ha nem sikerül nyernie a Vidinek, akkor utána már nagyon nehéz dolguk lesz, és sokak szerint komolytalan is a címvédésről beszélni.

Ugyanakkor a folytatás sem lesz könnyű, hiszen előbb Pécsről kellene elhozni a három pontot, majd az a Honvéd érkezik Fehérvárra, amely a tavalyi – bajnoki címmel zárult szezonban - egyedüliként nyerni tudott Sóstón.

Három olyan meccs következik, amelyen kiesés elől menekülő csapat lesz az ellenfél. Egy bajnoki címre pályázó csapatnak azonban a Haladás, a Vasas és a ZTE elleni meccseket hoznia kell.

A 26. fordulóban a Ferencváros látogat Fehérvárra, és bár ősszel az Üllői úton Vidi-győzelem született, a zöld-fehérek valószínűleg mindent megtesznek, hogy elrontsák a hazai fiesztát. Egy kecskeméti túra, majd a Győr elleni hazai bajnoki következik, és ha eddig hozta a várt pontokat a Vidi, valószínűleg a végén sem akar rontani.

Az utolsó előtti fordulóban a Pápa, majd zárásként az Újpest következik. Talán babonának is jó, hogy a Megyeri úton fejezik be Sándor Györgyék a szezont, hiszen tavaly is itt játszotta utolsó meccsét a csapat, és azt a szezont bajnokként zárta.

Azonban nem elhanyagolható tény, hogy a Videoton remélt parádés tavaszi hadjárata nem biztos, hogy elég az első helyhez, ehhez ugyanis szükséges az is, hogy az őszt veretlenül letudó Debrecen értékes pontokat veszítsen a folytatásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr354225199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sárosdani 2012.03.02. 00:51:28

Ezek csak hiú ábrándozások ? Sok hűhó semmiért.
süti beállítások módosítása