MOL csapat Futball Blog

A Vidi Törökországban készül a tavaszi hadjáratra

2012.02.11. 14:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A téli felkészülés kellős közepén jár a bajnoki címvédő Videoton labdarúgócsapata. Sándor Györgyék már túl vannak egy háromhetes spanyolországi edzőtáboron, de a folytatásban is inkább külföldre „szöknek” az itthoni időjárási viszonyok elől. 

Február 10-től 19-ig ugyanis Törökországban edzőtáborozik Paulo Sousa együttese. Ez idő alatt három felkészülési mérkőzést játszanak, legelőször február 12-én a tizennyolcszoros román bajnokkal - a román bajnokság jelenlegi listavezetőjével - a Dinamo Bukaresttel csapnak össze. 

Paulo Sousa a klub honlapján úgy fogalmazott, jobb lenne itthon dolgozni, de a körülmények miatt nem tudnak a saját pályájukon edzeni. Ennek ellenére sikerült megtalálniuk a módját, hogy a játékosok taktikailag, technikailag fizikálisan és mentálisan is tovább fejlődhessenek. 

A heti edzéstervüket a havazás ellenére is tartani tudják, míg Törökországban a hazainál ideálisabb körülmények mellett készülhetnek és három edzőmeccset is játszanak komoly játékerőt képviselő ellenfelekkel. A Steaua után három nappal a Rubin Kazany, majd újabb három nap múlva a Kuban Krasnodar lesz az ellenfél. 

„Ezeken a meccseken szeretnénk ugyanazt a kitűnő és versenyképes teljesítményt látni, mint Spanyolországban, és amelynek eredményeként teljesen készen állunk a Ligakupa, a Magyar Kupa és a bajnokság küzdelmeire is” – mondta a portugál szakember a vidi.hu-nak. 

Belek egyébként is a kedvenc helye idén az élvonalbeli csapatoknak, hiszen a Videoton mellett itt készül az Újpest, a Győr, és a jelenlegi listavezető Debrecen is. A Loki jelenleg kilenc ponttal vezet a fehérváriak előtt, de a bajnoknál úgy gondolják ez a hátrány a tavaszi szezon során ledolgozható. 

Az mindenesetre biztos, hogy a Debrecen sorsolása sokkal nehezebbnek tűnik, mint a Videotoné. Tavasszal a Loki vendégként lép pályára az Üllői úton, Fehérváron, Újpesten, Pakson, Diósgyőrben, Győrben és Kispesten is. Fehérváron úgy számolnak, ezen ellenfelek bármelyike képes lehet pontokat rabolni Kondás Elemér csapatától. 

Ugyanakkor nem felejtik el megjegyezni, hogy a végső győzelmükhöz szükség van arra, hogy tavasszal – amikor egy hazai mérkőzéssel többet játszanak, mint a Loki - legalább olyan sikeresen szerepeljenek, mint a DVSC ősszel. 

Ősszel ugyanis a Nagyerdő bevehetetlennek bizonyult, hiszen a Debrecen otthon 9 mérkőzéséből 8-at nyert meg és 1 meccse végződött döntetlenre van. (A Vidi mérlege otthon: 8 meccsből 7 győzelem.) 

Ha hazai pályán mindkét együttes tartja remek formáját, akkor elmondható, hogy a bajnoki cím – amelyre még a Győr is bejelentkezhet – az idegenbeli meccseken dől majd el. A Vidi szakvezetése bízik benne, hogy a külföldi edzőtáborokban történő felkészülés után, tavasszal a csapat mindhárom fronton (bajnokság, Magyar Kupa, Ligakupa) az utolsó pillanatig harcban lesz az első helyért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr514090740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása