MOL csapat Futball Blog

Elek Ákosnak mindig jó érzés a válogatott meghívó

2011.12.22. 06:36 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata idén nyáron megnyerte története első bajnoki címét, az együttes középpályása Elek Ákos pedig alapember lett a válogatottban. 2011-ben tíz alkalommal kapott szerepet Egervári Sándor szövetségi kapitánytól. Korábban egyetlen Vidi játékos sem játszott egy év alatt ennyiszer a nemzeti tizenegyben. 

A játékos a klub honlapjának adott interjújában elárulta, annak ellenére, hogy minden meccsre meghívót kapott, még mindig nagyon jól esik számára, egyáltalán nem veszi természetesnek. Véleménye szerint a válogatott idei remeklése leginkább annak köszönhető, hogy mindenki hamar megértette mit akar a szakmai stáb. 

„Ennyi pontra senki nem számított, hogy mégis összejött, annak is köszönhető, hogy végre mi szereztünk győztes gólokat a meccsek hajrájában. Igazából csak két selejtező volt, amivel nem tudunk elszámolni, az egyik a hollandok elleni hazai meccs, a másik a finnek elleni itthoni találkozó volt, ott nem azt az arcunkat mutattuk, amit korábban” – mondta Elek, bár ez utóbbinál szerepet játszott az is, hogy tudták a másik selejtező eredményét. 

Tisztában van vele, hogy hiába a Wembley stadionban játszotta élete első válogatott meccsét, a legtöbb szurkoló számára ő az a játékos, aki a finnek elleni idegenbeli meccsen az utolsó percben 80 méteres szólót követően adott győztes gólpasszt Dzsudzsák Balázsnak. 

„Azóta azért értem el mást is a válogatottban, megszereztem első gólomat, és adtam újabb gólpasszt is” – mondta szerényen, és azt is beismerte, a finn meccs utolsó percét eddig csak egyszer nézte vissza. 

Azzal tisztában van, továbbra is sokat kell tennie érte, hogy meghívják, de nem tagadja, ha úgy érzi, megfelelt, utána meglepné, ha nem kapna meghívót. „Megnyugodni, garantáltnak venni a helyünket azért sem lehet, mert a legutóbbi sorozat is bebizonyította, 25-28 ember van, akit bármikor be lehet állítani a válogatott kezdőcsapatába” - mondta. 

Teljesítményéről és hozzáállásáról mindent elmond, hogy a kapitány akkor is számított rá, amikor a Videotonba Paulo Sousa döntése értelmében nem fért be. A világbajnoki selejtezőcsoport beosztásáról úgy véli Hollandia felfelé, Andorra lefelé lóg ki, a többi csapat között komoly körbeverések is lehetnek. 

„Úgy érzem, ha sérülések nem nehezítik a helyzetünket, lesz esélyünk a pótselejtezős helyezés elérésére” – mondta, és abban is joggal bízhat, hogy ennek kivívásában neki is jelentős szerep jut.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr563481636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása