MOL csapat Futball Blog

Nemanja Nikolics a gólerős cserekirály

2011.11.29. 09:47 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata győzelemmel zárta a bajnoki szezont. Csak azért nem írjuk, hogy az őszi szezont, mert a fehérváriak a tavaszról előrehozott két fordulóban is győzedelmeskedtek, így legutóbbi négy bajnokijukon összesen 12 pontot gyűjtöttek. 

A legutóbbi paksi győzelemben ismét főszerepet vállalt a fehérvári szurkolók által csak „Cserekirálynak” titulált Nemanja Nikolics. A népszerű támadó ezúttal is csereként állt be és a találkozó vége előtt hat perccel - három védő gyűrűjében – szerezte a három pontot érő gólt. 

Nikolics az eddig lejátszott 17 fordulóból valamennyin pályára lépett, igaz csak egy alkalommal volt kezdő, a többi találkozón csereként állt be. Ennek ellenére nyolc góljával a második a házi góllövőlistán és góljainak köszönhetően számos pontot szerzett csapata a meccsek hajrájában. Átlagban 25 percet töltött pályán az őszi szezonban meccsenként és a szerzett gólok alapján kiszámolt statisztika szerint 52 percenként szerzett gólt. 

Nikolicsot egyébként egy másik elismerés is érte az elmúlt napokban, hiszen a sportnapilap szavazásán ő kapta a legtöbb voksot a hazai bajnokságban szereplő labdarúgók közül, akiket a legszívesebben látnának a szurkolók a válogatottban. Fölényét jelzi, hogy klubszimpátiától függetlenül lett első, és egyedül több szavazatot gyűjtött, mint a mögötte végzett két támadó (Lázár, Torghelle) együtt. 

A Videotonnal 2013-ig szerződésben lévő játékostól nem meglepő az ilyen gólerős mutató, hiszen eddigi 105 elsőosztályú meccsén 54-szer volt eredményes. Nem mellékesen a 2009-201-es szezonban ő volt az NB I. gólkirálya. 

Nikolić szülővárosában, Zentán kezdte pályafutását. Kilenc évet töltött itt, ezután igazolt Magyarországra. Első állomáshelye a Barcsi SC volt és a másodosztályban tizenhárom találkozón háromszor volt eredményes. Innen szerződött Kaposvárra, ahol NB I.-es játékos lett. 

A somogyi megyeszékhelyen első félévében, tizenkét mérkőzésen négyszer volt eredményes. (Érdekesség, hogy első NB I.-es gólját csereként beállva épp jelenlegi klubjának lőtte.) A 2008-09-es szezonban már alapember volt a Kaposvárban, ahol huszonkét meccsen játszott, és ezeken tizenhat gólt lőtt. Ezzel a teljesítményével a bajnokság végén a góllövőlista második helyén végzett. 

Ezzel a teljesítményével több csapat érdeklődését is felkeltette – többek között a Ferencváros is érdeklődött utána – de maradt Kaposváron. A télen azonban a Kaposvár anyagi problémák miatt elfogadta a Videoton ajánlatát Nikolicsért, így a bajnokság végén mindkét együttes magáénak tudhatta a gólkirályt. 

2011 januárjában letette az állampolgársági esküt, így bármikor bevethető a magyar válogatottban is. November 10-én megszületett első gyermeke Tiljána.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr633419610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása