MOL csapat Futball Blog

A Vidi játékosai csodálták a spanyolok szurkolását

2011.02.09. 23:51 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata jelenleg Spanyolországban készül a tavaszi szezonra, melynek végén nem titkolt céllal a klub történetének első bajnoki címét szeretnék ünnepelni. Mezey György a csapat vezetőedzője alaposan megdolgoztatja játékosait, legyen szó akár edzőpályáról, akár a tengerpartról.

A szakember természetesen a csapat szórakoztatására is gondol, így a küldöttség vasárnap délután a helyszínen tekintette meg a Sevilla – Malaga spanyol bajnoki mérkőzést. Mezey szakértelmét nem lehet kétségbe vonni, de a meccsválasztás nem sikerült neki, hiszen ez lett az egyetlen találkozó, amely ebben a fordulóban 0-0-val zárult.

A mérkőzés után Mezey a klub honlapján mesélt élményeiről és a meccset körülvevő közegről. A korábbi szövetségi kapitánynak több játékosa is megjegyezte, a meccsre inkább azokat kellett volna kivinni, akik a magyar futball hátterét szervezik.

Véleményük szerint ugyanis egy szimpla bajnokinak is olyan volt a körítése, mint ha egy kupadöntő lett volna. A mérkőzés körül is hatalmas felhajtást csináltak és tömegeket mozgattak meg. A játékosok számára érthetetlen volt, hogy amíg a kezdés előtt alig lézengtek a stadionban, a kezdő sípszóra percek alatt 50 ezer ember gyűlt össze.

Mezeyt leginkább az lepte meg, hogy a remek hangulat ellenére, egyetlen egy gyalázkodó bekiabálást nem hallott. Az egyébként felejthető és gyenge színvonalú meccsen a szurkolók végig énekeltek és biztatták csapatukat, bármilyen rosszul is játszott.

Egy-egy komolyabb hibánál se fütyültek, minden próbálkozást tapssal jutalmaztak. Az új igazolás Rakitics szinte az egész meccsen nem adott jó labdát, mégis minden labdaérintését hatalmas sikerként könyvelték el. Akkor sem fordultak el az egyébként 8. helyen álló csapatuktól, amikor a liga legutolsója került mezőnyfölénybe.

A nézők természetesen csalódottak voltak a 0-0-t követően, de nem szidták csapatukat, senkit nem küldtek el melegebb éghajlatra. A Vidi edzője egyébként járt már ebben a stadionban, még a Honvéd trénereként, és a fanatizmust már akkor is tapasztalta, hiszen egy egyszerű edzőmeccsen is húszezren voltak az akkor másodosztályú Sevilla meccsén. 

A szakember szerint ez az eset is bizonyítja, hogy a spanyol futball nem azért jár fényévekkel a magyar előtt, mert annyival jobb edzőik vannak. Sokkal inkább abban látja a siker okát, hogy a futball szociológiai, illetve gazdasági hátterét, eladhatóságát egészen másképp építették fel, mint nálunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr172650537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása