MOL csapat Futball Blog

Spanyolország legdélebbi részén készülhet a Videoton

2011.01.12. 19:18 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

 

A Videoton a hazai műfüves pályák után, februárban a spanyolországi Cádizba utazik edzőtáborozni. A történelmi műemlékeiről, strandjairól és karneváljáról elhíresült városban a játékosok ideális körülmények között készülhetnek a remélt tavaszi hadjáratra.

A Videoton labdarúgócsapata az őszi szezon után hétpontos előnnyel vezeti a bajnokságot. A klubnál nagy reményekkel várják a tavaszi szezont, melynek végén terveik szerint az első bajnoki címet ünnepelhetik.

Ennek érdekében a klubvezetőség mindent megtesz, hogy a télen is ideális körülmények között készülhessenek a labdarúgók. A játékosok a fehérvári pályák mellett Veszprémben és Balatonfüreden készülnek műfüves pályákon, de mint azt Mezey György a csapat edzője elmondta, a műfű se bírja, hogy egy héten keresztül napi két edzéssel terheljék.

Éppen ezért a csapat egy melegebb éghajlatú külföldi edzőtáborba utazik. A Vidi játékosai februárban Nyugat-Európa legrégebbi, ma is álló városa, Cádiz közelébe utaznak edzőtáborba. A táj nem lesz ismeretlen Mezey és a kapusedző Disztl Péter számára, hiszen a nyolcvanas években – előbbi szövetségi kapitányként, utóbbi még aktív játékosként – a válogatottal többször itt készültek fel.

Hol is van, és milyen is ez a hely pontosan?

A föníciaiak Kr. e. 1104-ben alapították, és tipikus andalúz városnak számít, jól fennmaradt, ősi műemlékekkel. A várost – amely jelentős kontrasztot mutat a városfal maradványain belül elterülő óvárossal és az újabb, széles utakkal, modern épületekkel szegélyezett városrésszel - még szebbé teszi számos parkja, melyek közül sokat egzotikus növények díszítenek.

A Délnyugat-Spanyolországban, a Cádizi-öbölbe benyúló félszigeten fekvő város óvárosában több gyönyörű tér található, melyek közül a Plaza de Mina a legszebb. A látványosságokat nehéz felsorolni, hiszen van itt számos erőd, vár, a városfal maradványai, tornyok, és a városháza, mind-mind érdekes, és szép látnivaló.

De a nyaralni vágyók is szívesen mennek az egyik legdélebbre fekvő spanyol városba, Cádiz tartomány székhelyére, hiszen megszámlálhatatlan strand áll a nyaralók rendelkezésére. Ezek közül az egyik legszebb, és legnépszerűbb a 400 méter hosszú, 30 m széles La Playa de la Caleta.

A turisták Cádiz szépségén, nevezetességein, és gyönyörű strandjain kívül, világhírű karneválja miatt is szívesen látogatnak. Az itteni karnevál annyiban tér el a többitől, hogy a zene és a tánc mellett nem a tradicionális öltözeten, hanem a humoron, az aktuális eseményekre való vicces reagáláson van a hangsúly.

Így talán a Vidi játékosai is tanulhatnak valamit az esetleges nyári karneválhoz, amely a bajnoki cím elnyerése után várhat rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr522579539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása