MOL csapat Futball Blog

Disztl Péter: A Videoton a véremmé vált

2011.01.07. 20:51 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton hét pont előnnyel vezeti a labdarúgó bajnokságot. Emellett a fehérváriak a legkevesebb gólt kapták, amiben jelentős szerepe van a csapat kapusedzőjének Disztl Péternek.

Az egykori válogatott kapus játékosként is jelentős sikereket ért el a klubbal, hiszen tagja volt az UEFA-kupában a döntőig menetelő csapatnak, amely többek között a Manchester Unitedet is búcsúztatta. Az angolok kiverésében jelentős szerepe volt Disztlnek, hiszen a tizenegyes párbajban Albiston büntetőjét hárítva szerzett döntő érdemeket.

„Jelenleg hét ponttal vezetünk, és nem titkolt célunk a klub első bajnoki címének megszerzése. Tavaly is ez volt, de akkor elbuktuk. Most a pályát is feltúrjuk, annyit dolgozunk, bízom benne, hogy idén sikerül. Ez a klub a véremmé vált, nagy öröm lenne, ha velem sikerülne a történelmi tett” – mondta az 51 éves szakember.

A 37-szeres válogatott kapus nem bánja, hogy csak edzőként élheti meg a Vidi első bajnoki címét, mint mondta, az ő idejében nagyon erős volt a Honvéd, amelyben kilenc válogatott is szerepelt. Azonban kárpótolta őt, hogy nemzetközi szinten ők értek el nagyobb sikert.

„Az akkori Videoton egy igazi csapat volt, egy kiváló edzővel, Kovács Ferenccel. A pályán belüli és a pályán kívüli barátság nagyon összehozott minket, tűzbe mentünk volna a másikért” – elevenítette fel, miért is szerette klubhovatartozástól függetlenül az egész ország a 85-86-os nagy menetelést végrehajtó Videoton csapatát.

Disztl a válogatottnál is dolgozott, mint kapusedző, de úgy érzi a két feladat egészen más embert kíván, hiszen itt napi kapcsolatban van a kapusokkal, napról napra készíti felé őket, míg a nemzeti együttesnél 3-4 napja van, hogy egy meccsre felkészítse az adott kapust.

Bár az újévre semmilyen nagy fogadalmat nem tett, úgy érzi az idei meghatározó év lesz a klub számára. Szilveszter estéjén amúgy is nehéz lett volna fogadkoznia, hiszen párját meglepte egy berlini úttal, és a Branderburgi kapunál, közel egymillió ember között köszöntötték 2011-et.

A szakálláról is elhíresült kapus számára a karácsony is mozgalmasan telt, hiszen a család minden tagjával akart találkozni, ám így a szentestét Budapesten, karácsony első napját Székesfehérváron, másnapját pedig Siófokon töltötték.

Szakálla egyébként is a jelképévé vált, és mint mondta, nem is szándékozik megválni tőle. „86-ban majdnem levágattam. Az egyik UEFA-kupa meccs után kaptunk fejenként öt üveg Napoleon konyakot. Mondtam az öltözőben, ha összedobnak nekem 50 üveggel, levágatom. Csak 40 jött össze, így maradt a szakáll”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr322568332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása