MOL csapat Futball Blog

Nem a Jézuskától várjuk az aranyat

2010.12.16. 20:33 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgó csapata a magabiztos őszi szereplés után bizakodva várhatja a tavaszi szezont. A csapat edzője Mezey György már kész a felkészülés programjával és bízik benne, a szünetben nem nagyon gyengül csapata.

A labdarúgó bajnokság már másfél hete véget ért, és a tavaszi szezon csak februárban kezdődik, de Mezey Györgynek a Videoton szakvezetőjének már most kész a napokra lebontott programja a felkészülésre. Mint elmondta, bármelyik napra rákérdezhetünk, pontosan megmondja, aznap milyen edzést tart csapatának.

A szakember szerint ebben semmi meglepő nincs, hiszen a futballban dolgozó szakemberek legtöbbje a szüneteket, az ünnepeket is szakmájának szenteli. Ez persze nem azt jelenti, hogy még a karácsonyfa alatt is a futball a téma, de ritka az olyan nap, amikor nem tervezget, vagy talál ki valamit aktuális csapatával kapcsolatban.

Az egykori szövetségi kapitány szerint egyébként is nehéz tavasz vár csapatára. Hiába vezetik ugyan a bajnoki tabellát hét pont előnnyel, mindenki az elsőt akarja megverni, így ellenük kettőzött erővel készülnek az ellenfelek.

„Tudjuk, hogy nagy az elvárás velünk szemben, hiszen ez lehet a klub történetének első aranyérme. Éppen ezért nem a Jézuskától várjuk az aranyérmet, hanem igyekszünk mindent megtenni érte” – mondta Mezey.

Ugyanakkor tisztában van vele, csapata alaposan meggyengülhet a télen, hiszen éppen a remek őszi teljesítmények miatt nagy a kereslet a Videoton játékosai iránt. Szeretné, ha kettőnél több alapembere nem távozna, de tudja, ez nem csak rajta múlik.

„Minden és mindenki eladó, pénz kérdése csak az egész. Ezzel nincs is semmi baj, erről szól a mai futball, nem csak itthon, hanem külföldön is, csak ott más nagyságrendben. Hiába akarunk megtartani bárkit is, ha visszautasíthatatlan ajánlatot kapunk érte, el kell engednünk” – mondta a mesteredző, aki ugyanakkor úgy véli, a pénz önmagában nem elég, ahhoz, hogy valaki jó játékosokból jó csapatot tudjon összerakni, szakértelem is kell.

Bár sokan úgy vélik, ezt a bajnokságot már csak a Vidi bukhatja el, Mezey ezzel nem foglalkozik, mint a bajnokság elején is mondta, megpróbálnak minden meccset megnyerni és majd meglátják mire lesz ez elég. Bármi is lesz a vége, se az ünneplést se mást nem terveznek, véleménye szerint kulturált ember ilyet előre nem tervez meg.

Az ünnepségek kapcsán elmondta, az aranylabda idei jelöltjeit teljesen jó választásnak tartja, de jelenleg hiába az argentin Messi a világ legjobb játékosa, az idei díjat ő a spanyol Iniestának adná, aki egész éves remek teljesítménye mellett a vb-döntőn győztes gólt szerzett.

Mezey egyébként a karácsonyt családi körben szeretteivel tölti és semmi nagy meglepetést nem kért, számára a családi harmónia a legfontosabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr552520510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: mezey
süti beállítások módosítása