MOL csapat Futball Blog

A Vidi a Fradi ellen kozmetikázna az őszi szezonon

2013.12.08. 12:26 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

sándorgyuri.jpgA Videoton labdarúgó csapata vasárnap 16.30-kor a Ferencváros ellen játssza utolsó mérkőzését ebben az évben. Mindkét együttes búcsúzott hét közben a Magyar Kupától, így mindkettejüknek fontos lenne a győzelem, hogy kellemes emlékkel várják a karácsonyt.

A Vidinél szükség is lenne a győzelemre, mert az elmúlt időszak hangzatos nyilatkozatai ellenére sem olyan domináns az együttes, mint azt sokan várták. Erre jó példa, hogy pár hete José Gomes vezetőedző kijelentette, bajnokok akarnak lenni. Ez akkor nagyon szépnek tűnt, hiszen mindenkinél több pontot szereztek, mostanra azonban már három pont a lemaradásuk az éllovas Debrecennel szemben.

A bajnokság előtt a három hazai sorozat megnyerésére készültek, míg az Európa Ligában a csoportkör volt a célkitűzés. Az Európa Ligában pedig már az első forduló a végállomást jelentette, a bajnokságról már írtunk, de ott még simán célba érhetnek Sándor Györgyék. A Magyar Kupában a héten búcsúzott az együttes, a Ligakupa megnyerése meg igazából csak amolyan kárpótlás lenne az MK kiesésre.

Ezt az őszt szeretnék egy Fradi elleni győzelemmel zárni Nikolicsék. A zöld-fehérek gyenge formája – a kilencedik és a tizenhatodik forduló között, a 24 pontból mindössze hatot gyűjtött - ellenére ez nem lesz olyan egyszerű, ugyanis az elmúlt években több meglepő eredmény is született a két együttes összecsapásán.

A tavalyi szezonban ősszel nyerni tudott a Fradi Székesfehérváron, hiszen Józsi már a meccs elején betalált, amit Nikolics ugyan kiegyenlített, de Böde találatával a fővárosiak vitték el a három pontot. A visszavágó már az első percben eldőlt, hiszen a Puskás stadionban Torghelle megszerezte élete leggyorsabb gólját a 45. másodpercben, és a Fradi a hátralévő 89 percben képtelen volt a kapuba találni.

A Ligakupa döntőjében is találkozott a két együttes és akkor hatalmas meglepetésre a zöld-fehérek Székesfehérváron tudtak 5-1-es győzelmet aratni. A 2011-12-es bajnokságban oda-vissza legyőzte a Vidi a Fradit. Amíg az őszi Üllői úta találkozón Alves, addig tavasszal Nikolics és Mitrovics voltak eredményesek, és góljaikra nem érkezett válasz.

 Egy évvel korábban Fejér megyében úgy játszottak 1-1-es döntetlent, hogy az utolsó negyedórában a Vidi emberelőnyben futballozhatott, mégsem tudta a maga javára fordítani a találkozót. A tavaszi összecsapásra pedig valószínűleg minden fehérvári szurkoló örömmel emlékezik, hisz 5-0-ra nyertek az Üllői úton és ez is döntő lépés volt, hogy Mezey György irányításával megszerezzék a klub történetének első bajnoki címét.

 Ha az eredmény ezúttal nem is lesz gólzáporos győzelem, a mondat második felével minden bizonnyal valamennyi Vidi-szurkoló kiegyezne.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr725680970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása