MOL csapat Futball Blog

Sikeres volt Paulo Sousa magyarországi kalandja Fehérváron

2013.01.09. 11:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Paulo Sousa kép.jpgHiába érte el az elmúlt évek legjelentősebb magyar futballsikerét a Videoton, a csapat vezetőedzője Paulo Sousa családi okok miatt úgy döntött, hogy távozik a székesfehérvári klubtól. A klub honlapjának beszámolója szerint a szerződésbontás a szabályoknak megfelelően zajlott, a felek között nincs jogi vagy egyéb jellegű vita.

Mint ahogy arról már honlapunk hétfőn az elsők között beszámolt, Paulo Sousa elhagyta a Videoton labdarúgó csapatát. A klub hivatalos közleményében megköszönte a szakember „áldozatos munkáját”, utódját napokon belül bejelenti a fehérvári klub. Portugáliából származó információink szerint Sousát honfitársa, Sérgio Conceicao váltja, akinek érkezését, hamarosan bejelentheti a Videoton. Azt még nem tudni sousa hol folytatja az edzői munkát, de a New York Red Bulls honlapján arról számolt be, elképzelhetőnek tartja, szerződtetését.

Az 52-szeres portugál válogatott Sousa 2011 májusában írt alá hároméves szerződést a Videotonnal, és első hivatalos meccse rögtön egy Bajnokok Ligája selejtező volt, melyen 2–0-s vereséget szenvedtek a Sturm Graz otthonában a csapattal. A visszavágót ugyan 3–2-re megnyerte a Vidi, ám búcsúzott a BL-től.

A tavalyi bajnokságban sokáig harcban voltak az aranyéremért, de végül meg kellett elégedniük a második hellyel. Ezzel azonban kiharcolták az Európa Liga szereplést, melyben bejutottak a csoportkörbe. Itt sem csak epizódszerep jutott nekik, hiszen sokáig harcban álltak a továbbjutásért, végül a harmadik helyen végeztek a belga Genk és a svájci Basel mögött.

Sousa legnagyobb sikerét játékosként érte el, amikor 1996-ban a Juventus, 1997-ben a Borussia Dortmund játékosaként nyert Bajnokok Ligáját.

Edzői karrierjét a portugál válogatottnál kezdte ahol 2008-ban Carlos Queiroz segítőjeként dolgozott. 2008. november 19-étől a Queens Park Rangers vezetőedzője lett, azonban 2009. április 9-én menesztették, egy klubon belüli viszály miatt.

Következő klubja a walesi Swansea City volt. 2009. július 23-án három éves szerződést írt alá. Sousa vezetésével a csapat a hetedik helyen végzett, egy hellyel lemaradva a rájátszástól. 2010. július 4-én közös megegyezéssel távozott a klubtól.

Harmadik csapata edzői pályafutása során a Leicester City volt. 2010. július 7-én lett a csapat edzője. Októberben, kevesebb mint három hónap után megváltak Sousától a gyenge szezonkezdet miatt.

2011. május 15-én jelentették be, hogy ő lesz a Videoton vezetőedzője a 2011–12-es szezontól. Sousa júniustól kezdte meg a munkáját az új klubjánál, ahol három évre írt alá szerződést, amely végül 2013 január 7.-ig tartott.

Sousa sikerei a Videoton kispadján:

Magyar ligakupa-győztes: 2011–12

Magyar szuperkupa-győztes: 2011, 2012

Magyar bajnoki ezüstérmes: 2011-12

Európa Liga csoportkör 2012-13

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr745007601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása