MOL csapat Futball Blog

Három Vidi játékos a hollandok elleni kezdőben

2011.03.25. 12:26 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

 Péntek este a magyar labdarúgó-válogatott létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt játszik Hollandiával. A magyar csapat eddig három győzelemmel és egy vereséggel áll csoportjában, míg a (háromszoros) világbajnoki ezüstérmes hollandok eddig hibátlanok.

Egervári Sándor szövetségi kapitány ugyan csak a találkozó előtt jelöli ki kezdőcsapatát, de nem elképzelhetetlen, hogy három Videoton játékos is a kezdő tizenegyben kap szerepet. Ez persze nem is akkora meglepetés, hiszen a fehérváriak jelenleg 12 ponttal vezetik a bajnokságot, valószínűleg csak az a kérdés, hány ponttal nyerik meg.

A Vidiből a jobbhátvéd Lázár Pál, a középső védő Lipták Zoltán és a középpályás Elek Ákos reménykedhet benne, hogy a pályán hallgathatja a Himnuszt. Lázár az idei szezonban 18 bajnokin lépett pályára, valamennyi alkalommal kezdőként. Összesen 71 élvonalbeli meccset játszott, a válogatottban a mostani lesz a harmadik meccse.

A 28 esztendős Lipták se sokkal tapasztaltabb nála, hiszen ez lesz a hetedik válogatott meccse. A bajnokságban19 meccsen szerepelt, és egy gólt szerzett. Nem egy finomkodó, pengés játékos, amit jól mutat, hogy az idei szezonban már háromszor kapott sárga lapot. Ha nem jön közbe sérülés, idén debütálhat, hiszen eddig 91 bajnoki mecset játszott, így meglehet a századik.

A finnek elleni selejtezőn remekül játszó és saját bevallása szerint is élete formájában lévő Elek Ákosnak a mostani lesz a hatodik válogatott találkozója. A bajnokságban 17 meccsen játszott, és már négy gólt is szerzett. Ez éppen a fele annak a nyolcnak, amit eddigi 56 NB I-es fellépésén lőtt.

A meccsel kapcsolatban elmondta véleményét a csapat korábbi játékosa, a jelenleg a holland NAC Bredában szereplő Horváth Gábor is. Véleménye szerint roppant magabiztosak a hollandok. Kuyték úgy vélik, az öt nap alatt megrendezendő két meccsen – kedden Hollandiában találkozik a két válogatott – hat pontot szereznek. Horváth szerint azonban megfelelő koncentrációval és fegyelemmel maglepetést szerezhet a magyar együttes.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr862770569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása