MOL csapat Futball Blog

15 légióssal vágott neki a Vidi az idei szezonnak

2013.07.31. 12:15 | MOL Csapat Blog | 1 komment

stopira.jpgElkezdődött az első osztályú labdarúgó bajnokság, melynek nyitófordulójában a Videoton együttese magabiztos játékkal 2-0-ra nyert a Haladás ellen. A fehérváriaknál az első bajnokin három olyan játékos szerepelt, aki eddig még nem játszott a magyar NBI-ben. A kapus Juan Calatayud, a középpályás Kleinheisler László és a támadó Zé Luis is a nyáron került az egyszeres bajnokhoz.

A bajnokságban egyébként a magyar játékosokon kívül 36 nemzet labdarúgói szerepelnek, és az egyik legnemzetközibb csapat épp a Vidi. Lássuk, kik azok a külföldiek - szám szerint 15-en - akik az idei szezonban azért dolgoznak, hogy a Vidi minél eredményesebben szerepeljen.

A Vidinél a kispadon is külföldi szakember található a portugál José Gomes személyében A fehérvári az egyetlen olyan klub, melynek az első keretében csak külföldi kapus található. A nyáron szerződtetett spanyol Calatayud mellett a szerb utánpótlás-válogatott Filip Pajovics és a csapatot 2009 óta szolgáló szlovák Tomás Tujvel vár bevetésre.

A védelem a legnemzetközibb csapatrész, hiszen a magyar játékosokon kívül öt nemzet labdarúgói alkotják. A spanyol Álvaro Brachi 2011 óta erősíti a jobb oldalt, de a Real Betist és a ciprusi Anorthosis Famagustát is megjárt játékos remekül megállja a helyét a hátsó alakzat több más pontján is. Szintén 2011 ősze óta van a klubnál a brazil Paulo Vinícius, aki fiatal kora ellenére – mindössze 23 esztendős – hatalmas rutinnal látja el a feladatát a védelem tengelyében. 

Ebben persze hatalmas segítségére van a rutinos Marco Antonio Caneira, aki játszott már az olasz, a francia és a portugál bajnokságban is. Ahogy a klub honlapja is írja, a 25-szörös portugál válogatott a hátvédsor abszolút főnöke, nem véletlen, hogy a szurkolók egyszerűen csak Tanár Úrnak nevezik a rutinos játékost. Ebbe a védelembe kellene beverekednie magát a bissau-guineai Muhammad Cande Mamadunak, ami első nekifutásra kemény diónak tűnik. 

A középpályán mindössze három külföldi található, de amíg a két portugál Vítor Gomes és az Európa Liga-menetelésben kulcsszerepet játszó Filipe Oliveira helye biztosnak tűnik, addig a nyáron igazolt 21 esztendős nigériai Chukwuchebem Enetének alaposan meg kell küzdenie a csapatba kerülésért. 

A támadósorban egyelőre a két magyar Nikolics és Torghelle a két legfontosabb láncszem, de négyen is pályáznak a helyükre. Ott van többek között a 28 esztendős salvadori Arturo Álvarez, vagy a mindössze 21 esztendős brazil Paraiba, de a portugál Lupéta illetve a nyáron szerződtetett Zöld-foki-szigeteki José Luís Mendes de Andrade, azaz Zé Luis sem azért szerződött Fehérvárra, hogy a kispad kényelmességét mérje fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr685434857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berek Tibor 2013.08.01. 23:41:03

Magyar bajnokság ez?15 légiós?Dupla pénzért játszanak,mint a hazaiak!Mi a fenének kellenek nekünk "légiósok"?Így soha nem lesznek kipróbálva a tehetségeink.Ez vonatkozik az összes hazai csapatsportra.Érdekes módon az atlétikában miért nem igazolunk idegenlégióst?
süti beállítások módosítása