MOL csapat Futball Blog

A Vidi csatárát nem lepte meg a Basel remeklése

2013.05.05. 10:27 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

torghelle.JPGA Videoton labdarúgócsapata a múlt héten a szerdai Ligakupa döntőben hazai pályán elszenvedett 5-1-es vereség után, a bajnokságban vágott vissza a Ferencvárosnak. A fővárosban megrendezett bajnokin az első percben szerzett góllal vitte el a három pontot a fehérvári együttes.

A gólt az a Torghelle Sándor szerezte, aki a meccs előtt elmondta, tudja, hogy a Fradi-tábor nem szereti, de nem foglalkozik vele, mert akik szeretik, azok pont azokért a dolgokért teszik, amit képvisel a pályán.

A korábbi válogatott csatár a klub honlapján a vidi.hu-n a találkozó után elmondta, szerdán megtapasztalták, hogy milyen erős a Ferencváros. Éppen ezért örül, hogy sikerült visszavágniuk az őszi bajnoki, és a néhány nappal ezelőtti Ligakupa-döntőben elszenvedett vereségért is.

Tisztában volt vele, amíg szerdán elég sok hibával és nem elég szervezetten játszottak, addig vasárnap az egész csapat, a kapustól a csatárokig nagyon egységes volt. „Nagyon örülök, hogy sikerült gólt szereznem, főleg hogy ilyen gyorsan. Nem emlékszem, hogy valaha is lőttem volna gólt alig 45 másodperc elteltével” – mondta a 45. másodperben szerzett, három pontot érő góljáról a klub honlapján.

A Vidi sikere elsősorban annak köszönhető, hogy amíg szerdán a José Gomes által képviselt támadófutballal léptek pályára, addig a hétvégén az ősszel még Paulo Sousa által dirigált Vidire jellemző biztos védekezés volt az alap. Többek között ezzel verték meg a svájci Baselt is az Európa Liga csoportkörében, amely együttes azóta, a sorozat elődöntőjéig verekedte magát.

„Nem lepődtem meg a Basel sikerén. Egy olyan együttesről van szó, amelyben nincsenek világsztárok, így nem egyénileg erősek, viszont csapatként nagyon jók. Többek között ennek köszönhetik, hogy a csoportkör után idáig jutottak, és többek között az angol Tottenhamet is kiverték” – mondta a korábbi ellenfélről „Air Sanyi”.

Ezzel persze nem azt akarja mondani, hogy nem jó játékosok a Basel futballistái, hiszen ő is tisztában van vele, csak jó játékosokból lehet jó csapatot csinálni. Mindenesetre úgy véli, ez már a történelem része, de szurkol a svájciaknak, hogy bejussanak a döntőbe.

„Azért mégiscsak jó érzés azt mondani, hogy minket csak egy Európa Liga-döntős együttes tudott kiverni. De ha kiesnek az elődöntőben akkor is büszkék lehetünk magunkra, hiszen egy EL-elődöntős együttest tudtunk megverni a csoportban” – mondta Torghelle, aki bízik benne, a Vidi idén is megmutathatja magát az európai mezőnyben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr265281742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása