MOL csapat Futball Blog

Torghelle: Dobogós helyezéssel vagy kupagyőzelemmel, az Európa Liga-indulás a cél

2013.03.03. 12:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

sanyi.jpgIgazi rangadóval kezdi a labdarúgó bajnokság tavaszi szezonját a Videoton együttese. A fehérváriak idei első bajnokijukat Kispesten játsszák vasárnap délután. Ez lesz a télen kinevezett vezetőedző José Gomes első bajnokija a Vidi kispadján, de a játékosoknak is kiemelten fontos lesz a találkozó.

Elég csak azt figyelembe venni, hogy a negyedik helyen álló Vidi mögött mindössze egy pont a lemaradása a Kispestieknek és a fehérvári játékosokat egyébként is fűtheti a revánsvágy, hiszen ősszel a fővárosi együttes nyerni tudott Székesfehérváron.

A meccs kiemelten fontos lehet Torghelle Sándornak is, aki Kispesten nevelkedett, hosszú évekig erősítette a Honvédot, és most szerepelhet először vendégként a Bozsik stadionban.

„Nagyon sokat köszönhetek a Honvédnak, a szívem egy kis darabja mindig Kispesthez köt majd. Ott lettem NB1-es játékos, onnan kerültem be először a válogatottba, emlékeim között az egyik legkellemesebb helyen szerepel a klub” – mondta a külföldön is több helyen bizonyító támadó.

Ugyanakkor tisztában van vele, a szurkolók nem fogják tárt karokkal várni, ha őszinték vagyunk, be kell látni, minden bizonnyal ő fogja a legtöbb szidalmat kapni a haza szimpatizánsoktól.

„Tudom, hogy a szurkolók azt gondolják, hogy cserbenhagytam a csapatot. Aki ismer, vagy egy kicsit ért a futballhoz, az viszont tisztában van vele, hogy miként működik a labdarúgás és elfogadja, hogy most már egy másik klub sikeréért küzdök, de hangsúlyozom még egyszer: a szívem egy kis darabja ma is Kispesten van” – mondta a válogatottban korábban a brazilok, az argentinok és a németek ellen is gólt szerző játékos.

Arra a kérdésre, hogy a szezon végén elégedett lenne a Vidi kupagyőzelmével, viszont cserébe nem lenne dobogós a csapat, határozott nemmel felelt. „Mind a két lehetőség, a dobogó illetve a kupagyőzelem is Európa Liga-indulást érne, ami a minimális elvárás, de szeretnénk minden sorozatban minél előrébb végezni” – mondta a 31 esztendős játékos.

Szintén „nem fogadta el” azt a variációt sem, miszerint a Honvéd ellen 3-3-ra végeznek – azaz megtartják előnyüket a kispestiekkel szemben – és mind a három gólt ő szerzi. Torghelle úgy érzi, remek felkészülésen vannak túl, melynek eredményeként idén is szeretnék kivívni a nemzetközi kupaindulást.

A téli edzőcserével kapcsolatban elmondta, hogy támadóbb szellemben lépnek pályára, ennek köszönhetően biztos, hogy több helyzetük lesz és biztos benne, hogy több gólt is szereznek tavasszal.

"Azért dolgozom, hogy minél több lehetőséget kapjak, de mindenki láthatja, nem egy „kétballábas” emberrel kell megküzdenem a posztomért, hanem egy válogatott szintű csatárral” – utalt arra, hogy még nem tudják ki lesz a Honvéd ellen az elsőszámú támadó a Nikolics-Torghelle kettősből.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr445113855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása