MOL csapat Futball Blog

Három sportág klasszisait is edzette már a Vidi erőnléti edzője

2011.11.06. 09:25 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton vezetőedzőjét Paulo Sousát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen szinte mindenki tudja róla, hogy korábban portugál válogatott labdarúgó volt, és kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját. A Juventus játékosaként 1996-ban, a Dortmund labdarúgójaként pedig 1997-ben emelhette magasba az első számú európai klubtrófeát.  

Amikor nyáron kinevezték a Vidi edzőjének, megtartotta Mezey György korábbi segítőit – Bekő Balázst és Disztl Pétert, de két új edzőt is hozott magával Spanyolországból. Joan Carillo Milan másodedzőként, a dallamos nevű Ignacio Torreno Jarabo pedig erőnléti edzőként tevékenykedik mellette.  

A „Nacho” becenévre hallgató Torreno neve hazájában nem csak a labdarúgásban, de a teniszezők körében is ismerős, hiszen több hispán játékosnak is erőnléti trénere volt.  

A szakember a klub honlapján elmondta, kiváló légkörben dolgozhat Székesfehérváron. 

Ehhez az elmúlt öt hónapban mindenki hozzájárult, egyre jobban alkalmazkodnak egymáshoz. A játékosok profinak tartja, úgy érzi szeretik a hivatásukat, élvezik az edzéseket. 

„Azt hiszem, mindenhol meg lehet teremteni a légkört, amiben jól érezzük magunkat, itt szerencsére ez gyorsan sikerült, mert jók az alanyok. Paulo, a többiek, és én is felelős vagyok ezért, mindenki hozzá teszi a magáét” – mondta a vidi.hu-nak. 

Torreno elismeri, hogy Sousa a főnök, de mindig megosztja velük az elképzeléseit, mindent megbeszélnek, miközben a portugál a felelős. Úgy véli a kapcsolatuk tisztelettudó, és szerinte ez így van a játékosok részéről is feléjük. 

Hamar megszokta Magyarországot, tisztában van vele, hogy ő a vendég, de nem nagyon érzékelte a változást az otthoni viszonyokhoz képest. Egyelőre egy dologtól „fél”, az pedig a hideg. 

„Már korábban ismertem Paulót, bár vele még nem dolgoztam, Joannal igen. Hármasban alaposan kielemeztük ezt az új projektet, és mivel régóta szerettünk volna együtt dolgozni, miután hosszasan mindent megbeszéltünk, belevágtunk” – mondta a Vidinél történő szerepvállalásáról. 

Szakmai filozófiájáról elmondta, a lényeg, hogy a fizikai munka kombinálva legyen taktikával, labdás gyakorlatokkal. Integrált szemléletmód kell, a fizikai és technikai feladatok nem szakadnak el egymástól. A játékos ezért nagyon hálás, a hangulatnak a labda tesz a legjobbat. 

A korábbi harmadosztályú futballista a munkája mellett folyamatosan tanul, az egyetemi tanulmányai befejezése után is további képzésre szeretne járni, és úgy véli, a mindennapi munkában pedig a tapasztalatok összevetése segíti, hogy fejlődjön. 

Korábban foglalkozott atlétákkal és Top 100-as teniszezőkkel is, majd ezután került az Espanol csapatához, ahol hét évig edzette a labdarúgókat. Ennek ellenére vezetőedzői ambíciói nincsenek, a saját területén maradna, mert úgy érzi abban sokkal jobb. 

Egyébként nagyon szeret futni, úszni és focizni is. Minden nap 12-13 kilométert futnak az edzői teammel, mert ez nagyszerűen levezeti a feszültséget, közben meg tudják beszélni a legfontosabb dolgokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr363355708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása