MOL csapat Futball Blog

Paulo Sousa elkezdte munkáját Fehérváron

2011.06.10. 21:49 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Csütörtökön megtartotta első edzését a Videoton labdarúgócsapatának nyáron kinevezett új edzője a portugál Paulo Sousa.

Az már korábban kiderült, hogy a portugál szakember munkáját pályaedzőként Joan Carrillo Milan, valamint a tavalyi szezonban is a csapatnál dolgozó Bekő Balázs, erőnléti edzőként pedig Ignacio Torreno Jarabo segíti majd. A kapusedző továbbra is klub legendája, az 1985-ben UEFA-kupa döntőt játszó csapat kapusa, Disztl Péter lesz.

Az edzést kihagyták a különböző válogatottakban szereplő játékosok - Elek, Lipták, Lázár, Bozsovics, Gosztonyi – számukra csak a jövő héten kezdődik a munka. Szintén nem volt ott az első tréningen André Alves, aki jelenleg még Brazíliában tartózkodik.

Ugyancsak hiányzott a korábbi csapatkapitány Farkas Balázs, akitől valószínűleg megválnak a fehérváriak. Elképzelhető, hogy nem ő lesz az egyetlen távozó, hiszen a portugál mester bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, a keret harminc százalékát kicseréli. Érkezőkről még nincs hír, de sajtóinformációk szerint két afrikai és egy szerb légióssal bővülhet a keret.

Így érkezhet a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon aranyérmes ghánai támadó, Ransford Osei. A 20 esztendős játékos, legutóbb a spanyol másodosztályú Granadában játszott, de korában megfordult a holland Twenténél is.

A dél-afrikai Kermit Romeo Erasmus szintén támadó, őt a Supersport United együttesétől csábíthatják el, de korábban játszott a Feyenoordban, és az Excelsiorban is. Mindketten játszottak már hazájuk felnőtt válogatottjában is. Ugyancsak próbajátékon szerepel a szerb Uros Nikolics, akit a Partizan Beogradtól szerződtettethetnek. 

De az elkövetkezendő napokban valószínűleg rajtuk kívül is számos játékos érkezik még próbajátékra. Az első edzés előtt tüzetes orvosi vizsgálaton estek át a játékosok, de Sousa ekkor is ott sürgölődött és viccelődött közöttük. Az orvosi vizsgálatokra és az edzésre a felcsúti pályán került sor, ez utóbbi azonban zártkörű volt, így sem a szurkolók sem a sajtó munkatársai nem láthatták az első gyakorlatokat.

A csapat honlapjára felkerült videó alapján azonban semmi rendkívüli nem történt, a portugál mester bemutatkozott, majd az őszies időben egy laza átmozgató edzést tartott játékosainak a felcsúti technikai centrumban. A gyakorlást megtekintette Garancsi István a klub tulajdonosa is, aki kifejezetten jókedvűen nézte csapatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr222974138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása