MOL csapat Futball Blog

Életre szóló élményt nyújtott a Vidi edzése a beteg gyerekeknek

2014.04.05. 15:04 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

vidi_specialis.jpgA hét közepén különleges vendégek tették tiszteletüket a Videoton labdarúgócsapatának edzésén. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportolói tekintették meg a Sóstói Stadiont és csapat délutáni edzését, majd a tréning végén, még közös labdázásra is volt lehetőségük.

Kovács István, a Tolna Megyei Önkormányzat Fogyatékosok Otthonának munkatársa elmondta, Pálfán, ahol az intézetük van, próbálják rendszeresíteni a sportolást, jó időben főleg a labdarúgás kerül előtérbe. Korábban többször jártak már a Vidinél, és betegeiknek mindig nagy élmény egy ilyen program.

Mint arról a klub hivatalos honlapja a vidi.hu is beszámolt, a gyakorlás végén az MSOSZ sportolói is beálltak egy kis labdázgatásra, majd közös fotók készültek a játékosokkal, végül mindenki egy-egy Vidi ajándékcsomagot kapott a látogatás emlékére, a szervezetnek pedig egy dedikált és feliratozott mezt, valamint egy dedikált labdát adott át Sándor György.

Szabó Gergő a klub sajtófőnöke érdeklődésünkre elmondta, nem új keletű ez a kapcsolat, hiszen az elmúlt években a március 21-éhez legközelebb eső hazai találkozón mindig az MSOSZ sportolói kísérik be a csapat játékosait. A most futó bajnokságban a Vidi - Győri ETO meccsen kísérték be Down-szindrómás, és sajátos nevelési igényű gyerekek a játékosokat.

A klub évről évre csatlakozik a genetikai rendellenesség okozta betegséggel kapcsolatos figyelemfelhívó eseménysorozathoz. A Down Syndrome International (DSI) nem véletlenül választotta március 21-ét a Down szindróma világnapjának, hiszen ez az év harmadik hónapjának 21. napja. A nap a 21. kromoszómát jelöli, az év harmadik hónapja pedig ennek a kromoszómának megháromszorozódását, vagyis azt a rendellenességet, ami a Down-szindróma kialakulásához vezet.

„Legutóbb a Győr elleni hazai bajnokin kísérték be a játékosokat a gyerekek, és akkor merült fel a részükről a kérés, hogy eljöhessenek egy edzésre, aminek mi örömmel tettünk eleget” – mondta a klub sajtósa. Egy biztos, ezek az alkalmak óriási élményt jelentenek a gyerekek számára, hiszen ritkán adatik meg nekik, hogy személyesen találkozzanak azokkal a játékosokkal, akik egyébként sportolói példaképeik is.

De nem ez volt a Vidi részéről az első idei segítségnyújtás a hátrányos helyzetű gyerekek felé, hiszen a december 8-án rendezett Videoton FC – FTC mérkőzés előtt „Legyen jó a játék! Hozzon mindenki egy játékot az év utolsó mérkőzésére!” címmel adománygyűjtő akciót szervezett a klub és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Az adományozók leginkább plüssjátékokat, játékautókat, babákat, társasjátékokat és könyveket ajánlottak fel, de akadt, aki számítógép-monitorral kedveskedett.

Az akció végére mintegy 50-60 kg adomány gyűlt össze, amelyet a Szeretetszolgálat munkatársai a Székesfehérváron élő rászoruló, hátrányos helyzetben lévő családok gyermekeihez juttattak el még karácsony előtt.

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr115950338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása