MOL csapat Futball Blog

A Vidi felnőtt csapata a követendő a fiatalok számára

2014.03.08. 15:21 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

zsótér.jpgVisszavonhatatlanul itt a tavasz, aminek legjelentősebb bizonyítéka, hogy folytatódott az első osztályú labdarúgó bajnokság. Az első tavaszi fordulóban a Videoton labdarúgócsapata meglepetésre csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Pécs vendégeként. Azonban pályára lépett a klub több utánpótláscsapata is, most azt nézzük, ők milyen sikerrel vették az első tavaszi akadályt.

A bajnokságban jelenleg 3. helyen álló U-21-es csapat a Vasas Kubala Akadémiát látta vendégül, és ha nem is könnyedén, de végül 1-0-s győzelmet aratott a tabellán jelenleg 14. helyen álló ellenféllel szemben. A fehérvári fiatalok azonban még így is megnyerhetik saját bajnokságukat, hiszen a második helyen álló Győrrel egyetemben, mindössze két pont a lemaradásuk a Nyíregyházával szemben.

Az U-18-as együttes már február végén lejátszotta első tavaszi meccsét – meggyőző játékkal 4-0-ra verte a Pápát -, a múlt héten nem lépett pályára, míg a hétvégén az Újpestet fogadja. Az egy évvel fiatalabbak szintén a Vasas Kubala Akadémiát fogadták, és 2-2-es döntetlent értek el. Ez dicséretes eredmény annak fényében, hogy a Vasas jelenleg a hetedik a bajnokságban, míg a fehérvári fiatalok jelenleg az utolsó, 16. helyen tanyáznak, egy győzelmük mellett három döntetlennel és 12 vereséggel.

A 16 évesek szintén február végén játszották első idei tétmeccsüket - A Pápa tőlük hatot kapott -, a múlt hétvégén pihentek, míg most szintén az újpesti fiatalokat fogadják. Az elmúlt hétvége egyetlen Videoton vereségét az U 15-ös korosztály szállította, amelyik a Szekszárdtól kapott hazai környezetben méretes, 4-1-es verést.

Az eredmény azért is meglepő, hiszen a Vidi ebben a bajnokságban a középmezőnybe tartozik (12.), míg ellenfele ezt megelőzően mindössze egyszer tudott nyerni, így nem meglepő, hogy a bajnokság utolsó helyén található. 

Mondhatni az U-14-es korosztály az egy évvel idősebbekért is „bosszút állt”, hiszen ők 5-0-s vereséggel küldték haza a szekszárdiakat. Ebben a korosztályban mindkét együttes jobban szerepel, hiszen jelenleg a Vidi a 4., míg ellenfele a 12. helyen található.

Összegzésképp tehát elmondható, jelenleg a felnőtt csapat szerepel a legjobban, hiszen ők a második helyen állnak, és minden esélyük megvan, hogy megszerezzék a klub történetének második bajnoki címét. A példa tehát adva van a fiatalok előtt. 

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr935850125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása