MOL csapat Futball Blog

Bombaerős kerettel indul a nagy célokért a Vidi

2014.03.01. 13:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

gomes-mester.jpgEzen a héten a Videoton is elkezdi tavaszi hadjáratát, melynek végén a csapat szurkolói „minimum” egy bajnoki címmel, de leginkább egy bajnoki és egy Ligakupa elsőséggel lennének elégedettek. Szerdán a Ligakupában a Kaposvár ellen győzelemmel nyitott a gárda, és a jó folytatás reményében utazik Pécsre is José Gomes együttese.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a télen alaposan átalakuló Rákóczi nem tudta megoldhatatlan feladat elé állítani a Videotont, José Gomes együttese Nildo, Zé Luis és Lupeta góljaival simán nyert, ezzel többé-kevésbé lefutottá téve a visszavágót. A nagyon fontos jó bemutatkozás tehát sikerült a csapatnak, így önbizalommal telve várhatják a játékosok a szombati Pécs elleni bajnokit. A bajnokságban a Pécset roppant magabiztosan, 5-1-re vert José Gomes csapata ősszel, és valljuk be idegenben is jóval esélyesebb a Vidi a holtidényben elsőszámú kapusát és fő támogatóját vesztő baranyai csapat ellen.

José Gomes a rajt előtt elmondta, nagyon jó állapotban van most a csapat, a legfontosabb, hogy azt a lelkesedést és mentalitást, amivel a játékosok dolgoztak végig az elmúlt hetekben, fenn tudják tartani a szezon végéig. Külön öröm számára, hogy a fiatalok, akik többnyire ingáznak az első és a második csapat között megmutatták, hogy bármikor számíthat rájuk. A szakember megígérte a szurkolóknak nagy dolgokat fognak együtt elérni

A januári edzőtáborban többnyire egy félidőt kapott minden játékos, hogy Gomes láthassa, miként működnek más-más felállásban a csapatrészek. A második edzőtáborozás során azonban próbálta megtalálni a legütőképesebb együttest, így nem variálta annyit a „sorokat”.

A tavasz egyik legfontosabb feladata, hogy az együttes a bajnokság első szakaszában mutatott arcár mutassa, hiszen akkor tizenegy forduló alatt csak egy döntetlen és egy vereség csúfította a mérleget, az utána következő hat meccsen azonban csak öt pontot sikerült szerezni, ezért állnak jelenleg „csak” a második helyen.

Ugyanakkor kérdés, hogy milyen összetételben látja a portugál szakvezető a legerősebb, legütőképesebb összeállítást. (Mint korábban a molcsapat.hu is megírta, a télen nem történt jelentős erősítés, hiszen csak Haraszti Zsolt és Uros Nikolics tért vissza Puskás Akadémiától.)

A kapuban jelenleg megkérdőjelezhetetlen a spanyol Calatayud helye, míg a védelemben ez talán csak Juhász Rolandról mondható el. Mellette középen a brazil Vinicius vagy a portugál Caneira szerepelhet.

A védelem két szélére egyaránt két-két ember jöhet számításba, hiszen a jobboldalon Brachi mellett Szolnoki Roland is bevethető, míg a túloldalon zöld-foki-szigeteki - portugál harc várható Stopira és Mamadu között. (Ugyanakkor ha „nagy a baj”, akkor Szolnoki is bevethető ezen az oldalon.)

A középpálya számtalan variációs lehetőséget tartogat. Labdaszerzésben Vitor Gomesnél és Sándor Györgynél kevés jobb párost találni a magyar élvonalban, míg az előre játékban a két magyar fiatal, Kovács István és Kleinheisler László tehet sokat a minél eredményesebb szereplésért. És akkor még nem beszéltünk olyan játékosokról, mint Gyurcsó Ádám, vagy a már említett Haraszti, akik a legtöbb csapatban biztos kezdők lennének, a Vidiben azonban nagy harcot kell vívniuk a kispadért is.

A támadóknál Nemanja Nikolics az elsőszámú favorit, de mellette négy nemzet támadói várják a lehetőséget, hogy bizonyíthassanak. A brazil Paraiba és a portugál Lupeta mellett a zöld-foki-szigeteki Zé Luis és az amerikai Arturo Alvarez is a pályán bizonyítaná, hogy megérte a pénzét. 

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr575837953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása